bananagröt med chiafrön och hasselnötter

banangröt

Banangröt är ett helt fantastiskt sätt att starta dagen. Blanda i lite krossade chiafrön och krossade hasselnötter så har du de perfekta starten på din träningsdag. Krämigt, gott och proppad med nyttigheter.

Så startade min lördag, alltså med banangröt.  Ganska tidigt på morgonen dessutom. Jag gillar ju att smyga upp tidigt och köra ett riktigt hårt träningspass, för att sedan komma hem lagom till de andra äter frukost. Det finns något magiskt över den tidiga morgonen och vad den har att ge i form av fantastisk energi och lugn på samma gång.

Jag tränar tidig morgon på lördagar, och på söndagar brukar jag ta med min son till gymmet. Det har jag gjort sedan han var liten. Han ska precis som jag gjorde, växa upp med att träning är en viktig, och till och med avgörande del av livet. Fysisk styrka och mental styrka går hand i hand. Det är steg ett.

Han går då på ett gympapass ihop med mig varje söndag, och vi skrattar och har jätteroligt varje gång. Förutom detta tränar han även aikido, en mjuk och fin kampsport. Medans jag tränar tidiga mornar innan jobbet två dagar i veckan. Här har vi hittat en bra och lyckosam balans!

Följ gärna mig och mitt matlageri på Instagram och Facebook!

banangröt

Detta behövs för att laga Vegohimlens banangröt:

2 portioner

2 bananer

1/2 dl krossade chiafrön ( spara lite till topping)

2 dl havregryn gluternfria

1 dl finkrossade hasselnötter

4,5 dl vatten

1/2 krm salt

 

banangröt

Så här gör du Vegohimlens banangröt med chia och hasselnötter:

 1. Mät upp havregryn, vatten och salt i en kastrull
 2. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 2 minuter. Ta undan från värmen.
 3. Mosa banan och blanda i
 4. Blanda i krossade chiafrön och hasselnötter
 5. Servera,och toppa med chafrön.

 

banangröt

Perfekt uppladdningen för en skön träningsmorgon och en lyckosam dag.

banangröt

Gillade du mitt grötrecept, så finns massor av härliga frukostar under min kategori för just frukost!

Ha en fantastisk helg / Vegohimlen

2 svar på ”bananagröt med chiafrön och hasselnötter”

 1. Wivianne skriver:

  Hej!
  Jag låter bananen koka med i gröten.. sabbar jag det nyttiga i bananen då? 🍌

 2. Hej !
  Enligt vad jag har lärt mig, så skulle jag undvika att hetta upp, där jag inte behöver. Alltså hålla mig till raw i största möjliga utsträckning. Just av den anledningen, att inte sabba. Men det blir säkert sjukt gott när allt är sådär varmt kram / Kamilla

Lämna ett svar