risotto utan vin med haricoverts

risotto utan vin

Risotto utan vin, blä tänker ni, fräscht säger jag. Nej men om sanningen ska fram så har jag inget alls emot att laga mat med vin. Speciellt rödvin är fantastiskt att jobba med. Men för några dagar sedan, så blev vi hysteriskt sugna på en krämig risotto, men ingen var riktigt lika sugen på att gå till affären bara för att köpa matlagningsvin. Jag testade utan. Det blev så gott, och vi undrade efteråt varför vin är en del i precis alla risotto recept, när det kan smaka så här gott utan. Alkohol är överflödigt, och överskattat enligt mig. Så den här risotton kommer att bli en återkmmande gäst.

Hoppas allt är bra med er. Själv lämnar jag en häktisk men rolig vecka bakom mig. Helgen har varit full av matlagning, träning, och släkt och vänner. Visste ni förresten att jag nästa alltid lagar två maträtter parallelt i köket ? Är det inte förrätt + efterrätt, så är det en vegorätt + en med kött. Min son har ännu inte upptäckt det härliga med att skippa köttet, men han är på god väg kan jag säga.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagram och Facebook?

risotto utan vin
Krämig vegansk risotto utan vin

Vegansk risotto – du behöver:

En riktigt krämig risotto till fyra personer:

4 dl avorioris eller långkornigt ris.

ca 2-3 msk flytande vegofond. jag använder brynt scharlottenlök.

8 dl vatten

300 gram champinjoner

ca 20 st haricoverts delade på mitten

2 små gula lökar

2 dl riven parmesan, eller veganskt alternativ, finns många numer. Kolla in min egen som jag brukar använda.

2 msk (mjölkfritt) smör

1 tesked salt

1 krm peppar.

Persilja till garnering

risotto utan vin

Risotto utan vin – steg för steg:

  1. Hacka lök och champinjoner.
  2. Stek riset snabbt i 1 msk smör i en större tjockbottnad kastrull.
  3. I med delade champinjoner, lök och haricoverts.
  4. Låt sjuda under omrörning.
  5. Häll på hälften av vattnet och lägg i buljongtärningarna
  6. Låt vattnet koka bort och fyll på hela tiden tills riset har blivit mjukt. Tar ca 30 minuter.
  7. Rör sist i smör och ost. Smaka av med salt och peppar, garnera med persilja.
risotto utan vin

Gillade du mitt recept på vegansk risotto utan vin ? Sök då på risotto i sökfältet högst upp till höger på sidan, eller klicka, så får du fler av mina risotto rätter.

Ha nu en riktigt härlig vego-vecka hördenini 🙂 / Vegohimlen

Lämna ett svar