Recept på brysselkål med gnocchi och gräslök

recept på brysselkål

Recept på brysselkål är i säsong nu och brysselkål är bland det nyttigaste du kan stoppa i dig. Rätt tillagad är brysselkålen ljuvlig. Just nu är jag lite galen i att steka eller ugnssteka gnocchi efter kokning. Det ger en helt ny dimension åt såväl konsistens som smak. Knaprigt och mjukt samtidigt.

När jag var liten, så var brysselkål och selleri det enda som var svårt för mig att äta. I dag älsakar jag båda två. Det handlar egentligen  om hur du tillagar och smaksätter. Med rätt kryddning och tillagning kan det mesta bli riktigt gott.

Jag vet att det har varit tyst från mig i två veckor, men det har jag behövt. Det är mycket som händer just nu tycker jag. På alla fronter. Ni vet ju själva hur det är när en liten paus är välbehövd. 

Nu rusar vi dessutom snabbt mot juletider. Ja, jag har köpt mina första påsar saffran. Dock blev det inte saffransbröd, men jag gjorde ett jättegott saffransris som jag kan tipsa om lite längre fram.

 

Du vet väl att du både kan gilla och följa Vegohimlen på Facebook och Instagram.

recept på brysselkål

Recept på brysselkål med gnocchi – du behöver:

(4 personer)

500 g gnoccchi

1 vitlöksklyfta

Mjölkfritt margarin

500g brysselkål

1 knippe sparris (ansad)

1 dl valfri vego ost eller parmesan

Färsk gräslök

salt och peppar

recept brysselkålen

Recept på brysselkål med gnocchi – steg för steg:

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten. Ansa och halvera brysselkålen
  2. Koka brysselkål och sparris i två minuter, och ställ sedan undan kastrullen.
  3. Lägg i gnocchi i vattnet och låt dra i 1 minute. Häll av allt.
  4. Värm stekpanna med smör.
  5. Lägg i grönkål, sparris och gnocchi
  6. Skala och pressa över vitlöken.
  7. Låt bryna till gnocchin har fått fin färg.
  8. Blanda i osten, krydda, strö över gräslök och servera

recept brysselkål gnocchi

 

Om du gillade mitt recept på brysselkål med gnocchi, så kommer du älska inspirationen under denna länk med lättlagad mat.

Ha en riktigt härlig helg och vecka !!!!

Lämna ett svar