Pasta med brysselkål och grön pesto

pasta med brysselkål

Pasta med brysselkål ihop med en härlig grön pesto. Brysselkål är i säsong och jag vet att ni är många där ute som inte riktigt vet vad ni ska göra av den när den väl är inköpt. Brysselkål är bland det nyttigaste som finns, så låt den inte ligga i kylen och bli sur 🙂

De är ju så söta också. Som små minivitkålsbuketter. Jag tycker att brysselkålen blir godast när den är delad minst en gång och väl genomstekt. Men om jag ska vara helt ärlig, så har jag haft lite svårt med att verkligen uppskatta just brysselkål, men det handlar såklart mycket om hur den tillagas.

Pesto är en fantastisk kompis till dessa små godingar.

Det här receptet är ett perfekt vardagsrecept och om du använder färdig pesto på burk så går det ännu fortare. 

Hör gärna av er om ni sitte rinne på något gudomligt recept med brysselkål!

 

 

Du vet väl att du kan följa Vegohinlen på Facebook och Instagram ?

pasta med brysselkål 

 

Grön pasta med brysselkål – du behöver

(4 personer)

Pasta till 4 personer

ca 400 g brysselkål (delade i halvor eller kvartar)

2 msk olivolja

salt

1 pressad vitlöksklyfta

200 g pesto  recept här

pastan med brysselkål

Pasta med brysselkål – steg – för steg:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela brysselkålen i minst två delar
  3. Blanda olivoja med pressad  vitlök och salt
  4. Gnid in brysselkålen med oljeblandningen
  5. In i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått färg och är väl stekta.
  6. MIxa ihop peston och blanda i den kokta pastan
  7. Blanda i brysselkålen och severa,

brysselkålspasta

Gillade du mitt recept på pasta med brysselkål ? Då finns det massa i samma anda här!

Vegansk tomat och aubergine gratäng

Vegansk fiskgratäng med tofu

Vegansk, krämig cannelloni med zucchini

Vegolasagne med solrosfrön

Krämig rotfruktsgratäng

Härlig höstpasta med grönkål och solroskärnor

Ha en hääärlig helg 🙂

 

 

Lämna ett svar