Pasta med brysselkål ihop med en härlig grön pesto. Brysselkål är i säsong och jag vet att ni är många där ute som inte riktigt vet vad ni ska göra av den när den väl är inköpt. Brysselkål är bland det nyttigaste som finns, så låt den inte ligga i kylen och bli sur 🙂
De är ju så söta också. Som små minivitkålsbuketter. Jag tycker att brysselkålen blir godast när den är delad minst en gång och väl genomstekt. Men om jag ska vara helt ärlig, så har jag haft lite svårt med att verkligen uppskatta just brysselkål, men det handlar såklart mycket om hur den tillagas.
Pesto är en fantastisk kompis till dessa små godingar.
Det här receptet är ett perfekt vardagsrecept och om du använder färdig pesto på burk så går det ännu fortare.
Hör gärna av er om ni sitte rinne på något gudomligt recept med brysselkål!
Du vet väl att du kan följa Vegohinlen på Facebook och Instagram ?
Grön pasta med brysselkål – du behöver
(4 personer)
Pasta till 4 personer
ca 400 g brysselkål (delade i halvor eller kvartar)
2 msk olivolja
salt
1 pressad vitlöksklyfta
Pasta med brysselkål – steg – för steg:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela brysselkålen i minst två delar
- Blanda olivoja med pressad vitlök och salt
- Gnid in brysselkålen med oljeblandningen
- In i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått färg och är väl stekta.
- MIxa ihop peston och blanda i den kokta pastan
- Blanda i brysselkålen och severa,
Gillade du mitt recept på pasta med brysselkål ? Då finns det massa i samma anda här!
Vegansk tomat och aubergine gratäng
Vegansk, krämig cannelloni med zucchini
Härlig höstpasta med grönkål och solroskärnor
Ha en hääärlig helg 🙂