läcker vegansk mat på sommarsemestern

läcker vegansk mat

På sommaren finns det läcker vegansk mat tillgänglig på ett helt annat sätt. Speciellt om du har tillgång till gårdsbutiker med närodlat och närproducerade produkter. Där jag har spenderat den första delen av mn sommar, finns det gårdsbutiker överallt, och i mitt matlagande följer jag verkligen cykeln av vad som skördas. Naturens egen livscykel. Så vackert. Att leva ett mad naturen på ett sätt.

Under försommaren är det olika sorters sparris som är så färska att de knappt behöver tillagas. Underbra att avnjuta endast lätt uppvärmnda med pressad citron och riven vitlök på. Samma med zucchinin som nu finns tillgänglig. Dem har vi faktiskt grillat. Vi skär dem i skivor på ca 1 cm. Pressar över lime ( såå gott ) River över vitlök, och saltar med örtsalt innan grill. Magiskt.

En annan gård nära oss har jordgubbsodlingar, och erbjuder både självplock och försäljning. Där kan vi köpa de godaste jordgubbarna jag någonsin har smakat. Lite ovanligt också att alla jordgubbar är fina i asken. Inga sunkiga längst ned.

Så redan i tidig juni börjar vi äta jordgubbar till allt. I salladen, jordgubb & rabarberpaj, sylt, saft. Ja allt. Jag brukar göra en god kallgröt på havre, som vi äter varje morgon, och då fylls även den med jordgubbar. 

Du vet väl att du kan följa mig som vegohimlen på Facebook och Vegohimlens på Instagram ?

Tarmvila

Det är bra för tarmarna att vila. Detta även om du inte har problem med inflammerade tarmfickor. Tarmarna mår också bra av att få vila. Då pratar vi egentligen om vanlig fasta. Under min fasta dricker jag mycket vatten. Gärna med pressad lime och citron i. Skippa citron om du har känslig mage. Perfekt för att rensa kroppen från toxiner. Det passar så bra att göra just på sommaren tycker jag, och speciellt när det är en sådan varm sommar och vi svettas och badar mycket.  Samtidigt som hungern minskar för många av oss. 

Tänk på att aldrig utmana din kropp om du inte är fullt frisk. Då är det bättre att du äter massa läcker vegansk mat som vanligt.

läcker vegansk mat

Är du nyfiken på att leva av vad växter har att erbjuda? Då kan du kika runt här !

Ledig

Så härligt det är med ledighet. Nu väntar snart två veckor på en ö långt långt bort hemifrån.  Då ska jag bara chilla, läsa, meditera, träna och bada. Såklart äta massa goda sallader också. Varje dag kommer det att finnas ett mortionspass. MInst två meditationspass, alternativt ett långt. Nu låter det som att jag ska på retreat. Det ska jag icke. Jag har styrt upp det hela själv 🙂 Lite så jag fungerar. Jag älskar att planera mitt liv, och sedan genomföra det som jag har planerat. Jag får en liten kick av det. Men det viktiga är att njuta medan man gör det.

Ta hand om dig

Det kan låta överskattat, men var noga med att ta hand om dig själv. Jag anser att den viktig del av detta ÄR att äta rätt mat. Du ÄR vad du äter. Du vill inte ha i dig giftiga fördoämnen så som vitt socker, fel typ av fett och annat som är dåligt för dig själv och naturen. Jag vet att vissa tänker att ”nu ska jag unna mig något”, så är effekten för din kropp precis tvärtom. Jag vet att det kan låta trist, men det handlar om ett ”mindset”. Jag lovar att din kropp kommer att ge dig trefaldigt tillbaka i form av kondition, klarsynthet, harmoni och andra positiva effekter.

Glöm inte bort all läcker vegansk mat som du kan laga.

Lycka till och ha en helt fantastisk sommar 🙂

 

Lämna ett svar