Marinerad tofu, bara ett av många sätt att avnjuta tofu på. I just den här receptet, kommer ni broccoliälskare att få er lycka gjord. Broccolin tar verkligen för sig både i smak och mängd.
Detta recept är i kinesisk stil, och smakerna gifter sig verkligen i munnen. Perfekt vardagsmat, som går snabbt men gör dig lite extra stolt eftersom det ite smakar vardag. Vill du att det ska gå än lite snabbare, så kan du köpa marinerad tofu som redan är smaksatt. Då kan du hoppa äver momentet med att pressa ur vätskan, vilket borde vata klart lite i förväg.
Dekorera gärna med lite sesamfrön så jobbar du fram den riktiga känslan. Tamarisoya är också något jag kan rekommendera när du använder soya i matlagning. Den är mycket mustigare i smaken.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Hoppas att vi ses där!
Marinerad tofu med broccoli
(4 personer)
1 block fast tofu (ca 400 g )
Ris för 4 personer
1 matsked matolja (till tofun)
1 matsked sesamolja (till tofun)
2 broccolibuketter
3 matskedar grönsaksbuljong ånga i 5 min
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 msk
1/2 tesked sesamolja
1 dl soyasås ( helst Tamari)
2 matskedar agave
1 msk risvinäger
Tofu & broccoli – steg för steg:
(4 portioner)
- Pressa ut vattnet ur Tofun (görs i förväg) genom att lägga tofublocket mellan två skärbrädor och lägg något tungt ovanpå, jag använder min mortel. Låt ligga i press i 30 minuter ungefär.
- Koka ris enligt anvisningar på paketet
- Skär tofun i tärningar och stek ihop med matolja och sesamolja. Tofun ska få färg.
- Skär broccolin i små buketter och stek en stund i stekpannan. Häll på buljongen och sätt på ett lock. Låt ånga i 5 minuter.
- I med pressad vitlök, ingefära, soya och lönnsirap.
- Sist i med tofun och låt allt bli varmt och härligt.
Tyckte du om mitt recept på marinerad tofu med broccoli?
Då har jag massa fler tips till dig här nedan.
Marockansk kikärtsgryta med saffransris
Härlig vegansk gryta med blomkål
Krämig tofugryta med grönsaker
Gryta på kikärtsfärs med mandel och morot
Härlig chili med choklad och grönkål
Ta hand om er!
/Kamilla