Italiensk vegetarisk pastasallad – enkel att sno ihop, en riktig livräddare när du får besök som gillar att äta mycket mat. Med den härlig paprikakrämen till så blir rätten exakt så smakrik och spännande som du vill ha den. Att använda färska kryddor förhöjer både smak och presentation.
Detta är även den perfekta picknick maten. I med den i en låda och avnjut på valfri plats. Tacksam matlåde-mat likaså. Smakar liksom nästan godare dagen efter.
Detta recept är en perfekt bas, så kan du servera tilltugg, jag tänker om vissa i sällskapet äter kött, så servera det vid sidan av. Jag brukar inte sällan göra en god hummus till också.
Du vet väl att vegohimlen finns både på Facebook och Instagram?
Följ mig där vettja.
Detta behöver du till en Italiensk vegetarisk pastasallad:
Räcker till 4 hungriga pers
400 g okokt pasta (glutenfri om du är intolerant)
2 nävar färsk bladpersilja
1 kruka färsk basilika
1 liten burk kapris
ca 10 soltorkade tomater
2 st salladslökar
1 burk urkärnade oliver
2 msk olivolja
Paprikakräm
3 dl Ajvar (stark)
1 dl tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 tsk rökt paprika
1/4 tsk chiliflakes
1 mks Agavesirap eller honung
1 msk krossade valnötter till topping
Så här gör du en italiensk vegetarisk pastasallad:
- Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen. Låt den kallna något.
- Häll av oliver, soltorkade tomater och kapris
- Finhacka salladslök, persilja och basilika
- Blanda ned ovan i pastan och även olivoljan
Paprikakräm
- Blanda ajvar med tomatpuré
- Krydda, smaka av
- Toppa med valnötter.
I bland får jag feeling och blandar i paprikakrämen i pastasalladen. Men det är ju en smaksak det där.
Vill du ha med veganinspiration ?
Eller älskar du raw food godis ?
Ha en härlig dag!
/ Vegohimlen
Bra och enkelt recept. ska göra den i veckan. behöver bara färska kryddor 😌