Tycker ni att ni redan har ätit den godaste vegopastan, så vill jag utmana er. Den här krämiga, gröna och goda pastarätten är fenomenal. den är såklart helt vegansk, och går naturligtvis kanonsnabbt att laga.
När blomkålen skivas och steks på det här sättet, så får den en krispig, härlig yta och det tar verkligen fram smakerna på ett häligt sätt. Peston ger sedan rätten en härlig grön kulört. Gör gärna peston själv, men på vardagarna får alla lite dispens för fusk. Köp en burk vetja.
I dag har jag varit så trött, jag gillar ju inte när det blir ljust sådär tidigt på morgonen. Solen går upp tidigare och tidigare för var dag. Nej, när det är natt ska det vara mörkt. Då sover jag som bäst. Men det är bara att vänja sig.
Nej nu blev jag hungrig av att göra det här inlägget. Jag tror att jag ska fixa en god linssoppa till middag. Jag har varit sugen på det i några dagar. Så lite vitlöksbröd till det. Sen en god Raefoodboll på det 🙂
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagram och Facebook? Hoppas vi ses där.
Godaste vegopastan med blomkål och annat gott – du behöver:
(4 personer)
Valfri pasta för 4 personer
1 blomkålshuvud av mindre modell
1 dl valnötter
3 pressade vitlöksklyftor
Olivolja till stekning
ca 200 g pesto
Örtsalt
Nymalen svartpeppar
Smaskig pasta – steg – för steg:
- Skär blomkålen i skivor, och dela den sedan i mindre bitar
- Stek blomkålen ihop med vitlök i olivolja
- Koka pastan, häll av och blanda med pesto
- Rör i blomkålsblandningen och tillsätt finhackade valnötter
- Servera och toppa med någon färsk krydda, exempelvis basilika eller timjan.
Tyckte du om mitt recept på den godaste vegopastan ?
Här kommer mer pastainspo!
Vegansk tomat och aubergine gratäng
Vegansk, krämig cannelloni med zucchini
Ha det gött!