enkel vegetarisk förrätt med extra lök

enkel vegetarisk förrätt

I dag bjuder jag på en riktigt enkel vegetarisk förrätt. Servera den gärna  ihop med en liten sallad, en soppa, eller en god dippsås. De här små sköningarna är både saftiga och smakrika. Klara på ett nafs. 

Hemma hos oss blev de lite av en påskfavorit i år. Lagade till dem inför varje middag faktiskt. Bara för att de är så snaskiga. Ja, det, och för att jag hade passa färsl persilja hemma.

Jag hoppas verkligen att ni har haft en mysig påsk, med massa god och välgörande mat. Men även vila och reflektion. Jag hoppas också att ni har fått tillbrinnga tid i naturen. Njuta av fågelkvitter, och rört på er ordentligt. Fått mysa och spendera tid med era favoritpersoner.

Påsken är för en del en påminnelse om att våren är på intågande, men för andra väl förknippad med religion och tro. För mig är det lite av båda delarna. Jag har ett barn som är otroligt förtjust i historia, kyrkor och kunskap kring det. Så en av våra hobbys är att besöka olika kyrkor. Jag älskade det själv som barn, och känner en enorm trygghet och tacksamhet när jag är i en kyrka. Stillhet och en annan meing med livet gör sig påmind, vilket ingen meditation eller yoga någonsin kan ersätta för mig. Våra favoriter är riktigt gamla kyrkor.

Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen på Facebook och Instagram ?

enkel vegetarisk förrätt

Enkel vegetarisk förrätt – hemgjorda vitlöksbröd

4 personer

4 brödskivor (gärna surdeg)

1 gul lök (jag hade bara rödlök hemma nu, men det funkade det med)

4 msk (mjölkfritt om du är vegan) smör

1 näve färsk, finhackad persilja

3 finhackade vitlöksklyftor

Örtsalt

enekel vego förrätt

Hemgjort vitlöksbröd – steg- för steg

  1. Sätt på ugnen på 250 grader
  2. Skala och skiva gul i tunna skivor
  3. Stek löken i lite av smöter, tills den fått fin färg
  4. Medan löken får kallna, blanda resten av smöret med finhackad persilja och vitlök.
  5. Blanda nu i den stekta, kallnade löken.
  6. Bred blandingen på smörgåsarna och grädda i ugnen tills smörgåsarna fått lite färg. 5-10 minuter beroende på ugn.
  7. Dela i mindre delar och servera !

Det finns inget bättre sätt att äta vitlöksbröd på.

enkelt förrätt vegetariskIenkel vegansk förrätt

Jag hoppas att du uppskattade mitt recept på en enkel vegetarisk förrätt. Jag har en hel kategori med förrätter, bara att klicka in dig här.

 

 

Lämna ett svar