Så himla gott med fylld sötpotatis. Så fina färger!
Veganskt och glutenfritt.
Eftersom jag ugnsbakade sötpotatisarna med svarta bönor bland annat, så finns ju proteinerna redan där. Komplett måltid alltså. Därför serverar jag bara en nätt sallad till. Det räcker fint.
Ett tips till er som älskar att använda sötpotatis i matlagningen – jag bjuder på massor av inspiration längst ned i detta inlägg.
Hoppas att ni mår riktigt bra och njuter av hösten. Det gör jag. Snart är det även jul, då njuter jag ännu lite mer. Älskar dofterna, smakerna och stämningen. Men allra mest, älskar jag julefriden som lägger sig som ett harmoniskt, fluffigt täcke över oss i juletider. Ska du vara hemma i jul, eller blir det en resa kanske?
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Vi ses där.
Fylld sötpotatis med avocado – du behöver
4 stora sötpotatisar
1 mks olivolja
1 nypa salt
1 paprika
1 burk svarta bönor
1 burk majs
2 avocados
mjölkfri creme fraiche
Fylld sötpotatis – steg för steg:
- Ugn på 200 grader
- Halvera sötpotatisarna på längden. Gnugga in halvorna i olivolja och strö salt över
- Lägg dem med snittytan ned på en bakplåtpappersklädd plåt. Baka i 30-35 minuter till potatisen är mjuk och skalet skrynkligt.
- Hacka under tiden paprika och skölj majs och bönor. Mosa avocado, och bland med en nypa salt och peppar.
- Gröp ur sötpotatisarnas innehåll (lämna några millimeter på sidorna för att behålla formen) och blanda med paprika, svarta bönor och majs. Skopa tillbaka röran i potatisskalen. Toppa med avocado och creme fraiche. Jag toppade med lite timjan.
Tyckte du om mitt recept på fylld sötpotatis, då ska du kika på dessa härliga rätter med sötpotatis i:
Ugnsbakad sötpotatis med kikärtor
Smoothie med sötpotatis och kanel
Allt gott – ta hand om er vegovänner!