Vegansk vardagsmat när den är som enklast och mest uppskattad. Det går fort, man blir mätt och hela famljen äter. Gör zucchinibitarna hyfsat stora så går de lätt att plocka bort om du, liksom jag skulle råka ha en sann grönsaksvägrare i din barnaskara.
Allt i en panna – bara sådär!
Vegansk vardagsmat är guld värd nu när många av oss åter ska in i erkorrhjulet efter semestern. Vardagen med hämtningar och lämningar på dagis och i skolan, eller kanske många långa timmar på kontoret. Själv börjar jag planera för hemfärd. Åker redan nu på måndag för att finnas på kontoret på tisdag för jobb, läkarbesök och möten. Sedan ska jag faktiskt vara ledig igen. Lyckliga jag 🙂
Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen för mer inspiration. Vegohimlen finns både på Facebook och Instagram!
Vegansk vardagsmat med sojafärs och zucchini:
Till 4 personer
Olja att steka i
4 portioner pasta ( jag använde snäckor)
500 g sojafärs
1 zucchini skuren i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
1 morot skalad och riven
1 hackad gul lök
1/2 dl tomatpuré
500g krossade tomater
1 msk grönsaksfond
1/2 tsk rökt paprika
Salt och peppar
En näve cashewnötter för topping
Jamen det här är jag som visar en av mina fina Tishor från TFC Fashion.
Rabattkoder finns om någon är intresserad. Bara att inboxa mig.
Så här gör du enkel vegansk vardagsmat med sojafärs och zucchini:
- Stek lök och zucchini i en panna med matolja i ca 5 minuter.
- Lägg i sojafärs och krossade tomater, spelar ingen roll om den är fryst eller om du använder torr.
- Tillsätt resten och låt puttra ihop i ca 10 minuter medan du kokar pastan.
- Blanda i pastan i sojafärsblandningen och skaka av med salt och peppar.
- Strö över min goda veganska parmesan på detta!
Gillade du mitt recept på vegansk vardagsmat?
Här kommer fler härliga pasta tips, både till vardag och till fest!
Hoppas ni hittar något som smakar!
Kram på er alla plantälskare!