vegansk cannelloni med spenat och zucchini

vegansk cannelloni

vegansk canneloni är något som i sig inte är så svårt att tillverka. Det som skiljer en vegansk cannelloni från en vegetarisk är egentligen att vi skippar ostsås och ersätter ost med vegansk ost.

Just nu bara njuter jag av att fylla kylen med grönsaker. Varje gång jag botaniserar på frukt och grönt, så känner jag så tydligt att jag aldrig kommer att behöva något annat. Vad kan man mer behöva än frukt och grönt?

Egentligen inget, men du som är 100 % vegan måste såklart vara ytterst noggrann med dina proteiner. Bönor, soya ( tofu, soyafärs etc ) eller adra proteinrika livsmedel.

Som ni säkert vet är jag till största del vegan, med vissa undantag. Exempelvis fermenterar jag mjölk och gör min egen kefir. Hemgjord mjölkkefir och Kombucha är de (mig veterligen) allra största källorna till probiotika, och jag klara inte av Kombucha-grejen. Jag kräks..haha.

När jag har hittat ett likvärdigt veganskt substitut till mjölkkefir, så kommer jag att använda det. Men för nu så är de probiotiska hälsoeffekterna fortfarande så revolutionerande, så att jag inte kan sluta ge det till familjen. Alltså inte sluta tillverka. Men sitter du inne på något annat som kan mäta sig med detta, så maila mig gärna. Jag äter såklart redan massor av surkål och surdegsbröd.

Men nu vill jag dela mitt härliga recept på vegansk cannelloni som jag gjorde i helgen.

Du vet väl att du även kan följa mig och mina äventyr i köket på Facebook och Instagram?

vegansk cannelloni

Vegansk cannelloni – detta behöver du:

200 g färsla lasgneplattor

1 stor gul lök

1 zucchini ca 400 g

varmpressad olivolja för stekning

100 g bladspenat

1 dl grovhackade valnötter

salt och peppar

500 g krossade tomater

2 stora kvisttomater

2 dl vegansk valfri ost

vegansk cannelloni
Vegansk cannelloni in the making…

vegansk canneloni – steg för steg:

 1. Ugn på 200 grader
 2. Finhacka löken och riv zucchini grovt. Fräs löken i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt zucchini och stek ytterligare några minuter.
 3. Rör ner spenaten och låt mjukna. Tillsätt valnötter
 4. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop.
 5. Lägg rullarna i en lämplig ugnssäker form med skarven nedåt. Häll på tomatsåsen och strö över osten.
 6. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
 7. Skiva tomaterna och lägg ovanpå cannellonin.
 8. In i ugnen igen i ca 10 minuter.
vegansk cannelloni

Gillade ni mitt recept på vegansk cannelloni, så följer här ett par andra favoriter i samma anda:

Härlig pasta med broccoli

Pastagratäng med tomat

Veganpasta med ärtor

Veganpasta med ärtor

Pasta Alfredo

Vegetarisk saffranspasta

Kram på er / Kamilla

2 svar på ”vegansk cannelloni med spenat och zucchini”

 1. Hej!
  En fråga: Som nybörjarvegan vill man ju undvika ägg. Har du något tips om var man kan hitta, eller hitta tillverkare av, äggfria färska lasagneplattor? I stort sett alla brukar innehålla 20% ägg. Enda äggfria färskpasta jag hittat är fyllda Girasoli på ICA, men inget annat. Ja, jag vet att man kan göra egen pasta, men då börjar berget bli lite högt…
  Annars låter det smaskens!!!
  Hälsningar, Gunnar

 2. Hej Gunnar. Kul att du har blivit vegan.
  Jag vet att det finns äggfria lasagneplattor, men dock ej färska. Du kan alltid koka dem i några minuter och använda som färska.

  Stort lycka till!

  Kamilla

Lämna ett svar