vegogryta med kokosmjölk och linser

vegogryta med kokosmjölk

Vegogryta med kokosmjölk är en riktig storfavorit i mitt kök. Den ultimata grytan. Jag lagar den i en jättestor gryta, så har vi sedan lunchlådor klara i ett par tre dagar. Super ekonomiskt och extremt krämig och god.

På söndagarna brukar jag försöka hinna med ett storkok till matlådor. För hos oss är det tyvärr så att det aldrig blir över mat så att det räcker till matlådor. Oavsett hur mycket middag jag gör. Så känns det i alla fall.

Vegansk och glutenfri dessutom.

Följ vegohimlen på Facebook och Instagram!

vegogryta med kokosmjölk

 

Laga vegohimlens vegogryta med kokosmjölk och linser:

Räcker till ca 8-10 portioner

vegetabilisk olja till stekning

1 stor sötpotatis, skalad och hackad

2 tärnade gula lökar

2 st skalade och slantade morötter av normalstorlek

5 dl okokta röda linser

1,5 dl vatten

500 gram krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 förpackning/burk kokosmjölk

2 mks fond på slutet. Jag älskar den med brynt scharlottenlök

3 buljongtärningar glutenfria finns ett märke som hete BIOfood

Eventuellt vatten till spädning

 

vegogryta med kokosmjölk

 

Så här gör du denna härliga vegogryta med kokosmjölk och linser:

  1. Bryn lök i olja, lägg i lök och sötpotatis, låt sjuda ihop något
  2. I med tomatpuré, vatten, buljongtärningar, rör om
  3. I med resten förutom fonden, låt puttra ihop på låg värme tills allt i grytan är färdigt
  4. Späd eventuellt med vatten om det blir för tjockt.
  5. Smaka av med fond och möjligen salt och peppar

 

vegogryta med kokosmjölk

Jag blandade även i 1 matsked miso (på svart ris) i min vegogryta för att den skulle bli ännu lite mustiga. Men det är verkligen inte ett måste. Det blir alltid så att jag experimenterar något i min matlagning, men receptet som jag angivit ovan är perfekt!

Gillade du detta recept så kanske du vill ha ännu mer vegetarisk inspiration!

Äter du strikt vegansk kost så finns det en hel del här.

 

Lämna ett svar