hemmagjord musli i ugn med kokos

hemmagjord musli i ugn

Hemmagjord musli i ugn. Du behöver endast 6 ingredienser och 10 minuter av din tid.  Den här muslin är sjukt god och äts som godis hemma hos oss. Enligt mig är den hemliga ingrediensen kokosoljan. Den gör muslin riktigt smakrik och saftig. Det var inte så länge sedan jag testade det tricket. Kanel och lönnsirap ger den sista härliga subtilt söta smaken som blir fantastisk ihop med knapriga pistagenötter.

Den här muslin är SVINGOD att sprinkla över glass. Bästa toppingen. Testa säger jag bara. eller varför inte över lite fruktsallad.

Nu ska jag åka till Åre på och jobba med ett event ett par dagar och över helgen, och då vore det ju perfekt att ha med sig en burk av den här varan. Jag vill ju som sagt göra det mesta själv. Men jag får släppa det i några dagar nu. Kommer att bli mycket äta ute. Hoppas även hinna med lite skidåkning såklart.

Följ mig på Facebook och Instagram!

hemmagjord musli i ugn

 

Detta behöver du för att rosta hemmagjord musli i ugn:

2 dl pistagenötter skalade. 

1,5 dl Havregryn

2 matskedar lönnsirap

1 matsked smält kallpressad kokosolja

1/4 tsk kanel

1/4 tsk havssalt

1/2 dl kokosflingor ( valfritt, jag älskar´t)

hemmagjord musli i ugn

Gör hemmagjord musli i ugn så här:

 1. Förvärm ugnen till 225 grader
 2. Lägg alla ingredienser (utom kokosflingorna) till muslin i en skål och rör ihop dem. Se till att alla allt är väl sammanblandat.
 3. Sprid blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt.
 4. Rosta i 8 minuter cirkus. Blandningen ska bli gyllenbrun och det börjar dofta grymt gott om pistagenötterna. Vakta dem så att de inte bränns vid. 
 5. Låt muslin kallna helt på plåten
 6. Blanda med kokosflingorna
 7. Servera till mandelmjölk eller varför inte strö som topping på glass. Det gör jag i bland.
 8. Förvara i en glasburk i rumstemperatur.
 hemmagjord musli i ugn

 

 

Jag tycker att muslin blir som godast då kokosflingorna inte rostas från början. De bidrar då till en saftighet som passar så väl in i kontexten. 

hemmagjord musli i ugn

Jag toppade även med lite kokoschips.

Tyckte du receptet på hemmagjord musli i ugn – kommer du fullkomligen älska mina frukostar!

Kram / Kamilla på Vegohimlen

 

 

 

Ett svar på ”hemmagjord musli i ugn med kokos”

 1. veronica skriver:

  Bästa granolan. Klockrent. Nyttigt godis

Lämna ett svar