hasselnötstryfflar med vanilj raw

hasselnötstryffel

Hasselnötstryfflar med vanilj är ett av mina favoritgodis recept. De är veganska, hemgjorda och i princip nyttiga. Sen smälter de i munnen och stillar ditt godissug helt och hållet. Alla älskar dessa hasselnötstryfflar. Ingen överdrift.

Se till att alltid ha kakaosmör hemma, det finns att köpa i hälsokostaffären. Det är dessutom väldigt drygt eftersom det räcker med 1 dl för en hel härlig batch med ca 20 st góbitar.

Här har ni riktigt bra inspo om ni planerar att äta snask i helgen. När du har alla ingredienser (saknar du något, så finns det i Hälsokostbutiken) så tar det 10 minuter att fixa tryfflarna. Sedan vill de ha lite tid i kylen. I bland när jag är riktigt godissugen så får frysen göra jobbet, men förvara dem i kylen om det blir några över vill säga.

Det är så mycket som händer nu, så många aktiviteter efter jobbet och mycket på jobbet. Schemat är maxat, men det är ofta så på våren och försommaren. Jag gillar det, eftersom då blir det extra skönt när semestern knackar på. Jag känner att jag är värd att slappa liksom.

Så ofta jag kan så slappar jag även på kvällar. Just nu är jag hooked på en serie som heter ”the handmaid’s tale”. Jag älskar den och kan inte sluta titta. den har en känsla som jag inte tror att alla tycker om, men det är en serie för mig.

Nu tycker jag att du går och gör dig själv ett fat hasselnötstryfflar, så är de klara lagom till i kväll och då kan du slappa och äta dem medans du slappar till 100%.

Följ mina äventyr på Facebook och på Instagram!

hasselnötstryffel

 

Detta behöver du till Vegohimlens Hasselnötstryfflar

1 dl kakaopulver

1 dl hackat kakaosmör

4 tsk honung eller agavesirap

2 krm vaniljpulver

2 msk hasselnötssmör ( gör eget eller köp färdigt) Se mitt recept på mandelsmör, och byt mandlar mot hasselnötter.

1 nypa salt

hasselnötstryffel

Hasselnötstryfflar – så här gör du dem:

  1. Smält kakaosmöret och honung under omrörning över vattenbad
  2. vispa sedan ner kakaopulvret och smaka av med salt och vaniljpulver
  3. Blanda sist ned hasselnöts smöret och rör smeten jämn.
  4. Klicka i små duttar i knäckformar med hjälp av en tesked.
  5. Lägg ner en hel hasselnöt i mitten. Ställ kallt för att stelna.

 

hasselnötstryfflar

Gillar du raw godis ?

Kika på in i min rawfood kategori för mer rawspo!

Ha en härlig helg mina små plantor!

/Vegohimlen!!

 

Lämna ett svar