vegetarisk knäckebrödspizza till helgmat kanske ? Man kan inte tro det, men oj så saftiga de blir. Mjuka men krispiga och smakrika. Jag kryddar mina med rikligt av oregano och basilika. Addera sedan en krämig och god dipp på vita bönor och kronärtskocka.
Receptet görs lätt till veganskt ( denna är vegansk) genom att använda veganost och god vegansalami eller korv.
Även denna vecka har jag lyckats hålla bra i träningen. Två aerobicspass, ett cykelpass och ett yogapass har hunnits med. Jag försöker att välja ett mindfulnesspass varje vecka för att få balans i träningen. Det passar mig perfekt. Men kondition är det jag älskar allra mest.
Träningen på lördagsmorgonen är nog ändå min absoluta favorit. 1 timme kondition och så har jag bra tid till att basta efter det. Sedan kommer jag hem till familjen, pigg och glad med massor av energi.
Vegohimlen finns på Facebook och på Instagram, vore skoj om vi ses där!
Detta behöver du för att göra vegetarisk knäckebrödspizza:
Knäckebröd i trekanter, jag körde 5 st pizzor till mitt sällskap
1 st vegankorv i skivor
2 dl tomatsås
1/2 rödlök finhackad
10 st svarta oliver urkärnade och i halvor
4 st körsbärstomater i skivor
2 dl riven pizzaost, jag använder veganost
Svartpeppar
Torkad oregano och basilika
Dipp:
2 dl stora vita bönor
4 st kronärtskocksbottnar
1 msk olivolja
salt och peppar till garnering
Så här gör du vegetarisk knäckebrödspizza med dipp:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Bred tomatsås på knäckebröden
- Lägg på osten, annars får du varma mackor stilen.
- På med korv, oliver, tomat och rödlök
- In i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en skön gyllne yta
- Strö på basilika och oregano
Dipp:
1, Mixa ihop allt med en stavmixer
Ska du få oväntat besök så går det kanonsnabbt att bara svänga ihop de här läckerbitarna. Bred lite böndipp på och ät dem som en smörgås. Strunta i borsskicket någon gång i bland. Det mår man bara bra av ju.
Älskar du vegetarisk mat, så kika in i min vegetariska värld.
Ha en kanonhärlig helg nu / Kamilla