vegetariska biffar i ugn

vegetariska biffar i ugn

Vegetariska biffar i ugn. Vegopuckar, vegobiffar, vegetariska panetter..ja kärt barn har många namn. Jag vill så gärna dela mitt favorit recept på vegetariska biffar med er.

Ett tips är att koka massor av svart ris på en gång och använd i två batcher med olika smaksättningar. Riset får en mer friterad yta om de steker dem och håller dessutom ihop väldigt bra vid stekning. Jag brukar köra dem i ugn när jag vill spara tid, och bara därför. de blir godare stekt, men det gäller väl nästan för allt va.. Frågan är vad din kropp helst vill ha.

Eftersom jag har blivit mer och mer noga med vad jag äter, så blir jag också mer mån om att inte äta ute lika ofta. Jag har väldigt ofta med mig egen matlåda. Beställer jag mat ute, så vill jag att det är veganskt utan massa E-ämnen i.

Om några dagar tänkte jag dela ett grymt gott recept på en linsgryta med bland annat röda linser,sötpotatis och kokosmjölk som du lagar massor av, så räcker det för två vuxna personer i 3-4 luncher. 

Är det inte romantiskt att göra matlådor åt sin älskling? Det tycker jag.

Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook ? Hoppas att vi ses där.

vegetariska biffar i ugn

 Detta behövs – vegetariska biffar i ugn –  8-10 st:

3 dl kokt svart ris ( venere)

1 ägg eller 1 veganskt ägg

1 dl rivna morötter 

1 block feta eller vegansk variant

4-5 st soltorkade tomater (finhackade)

1/2 riven gul lök

1/2 dl havregryn

1/2 msk vatten

1 msk havre fraiche

örtsalt

vegetariska biffar i ugn

Så här gör du vegetariska biffar i ugn

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Blanda noga ihop alla ingredienser till de vegetariska biffarna. 
  2. Smaka av med salt och peppar
  3. Låt stå och vila i ca 10 minuter
  4. Forma till biffar
  5. In i ugnen i 10-15 min beroende på ugn. Ibland kör jag hard core i ugn på 225 i 5 minuter och sedan sänker jag till 150 grader och kör i 10 minuter till.

Tips att äta till detta är till exempel ett gott krämigt potatismos blandat ned hummus. Du blandar bara i 1-2 dl hummus i ditt potatismos. Vrålgott! Låt det sedan regna persilja och färsk spenat på maten innan du serverar.

 

vegetariska biffar i ugn

Här har vi även en skål med kryddad bulgur till maten.

vegetariska biffar i ugn

Gillade du Vegohimlens vegetariska biffar i ugn?

Här finns mer vego inspiration!

Kom ihåg att du är värdefull !

/ Kamilla

 

 

Lämna ett svar