vegansk gratäng med gnocchi och rostad lök

vegansk gratäng

En vegansk gratäng, fylld med gnocchi, broccoli och blomkål. Vegansk ost finns det (tack och lov) gott om numer – så toppar du härligheten med rostad lök innan servering. Mättande, krämigt och gott vill jag lova!

Maj är en krävande period, inte sant? Det är nu alla aktiviteter ska rivas av. Det är årlig konsert i skolan och många fyller år. På toppen av det, ska jag bli klar med diverse skolarbeten. Men vi får ju välbehövlig energi från solen. Allt är lättare när solen skiner. Allt. Jag känner mig långt ifrån dränerad på energi, snarare får jag energi just nu.

Jag har lagat så mycket härlig mat på senaste tiden, och egentligen skulle jag kunna göra ett inlägg om dagen med härliga vego-recept. Men det funkar tyvärr inte med min vardag just nu. Så håll till godo med denna veganska gratäng. Lite comfort-food varning på den. Ostig och frasig som den är!

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen (mig) både på Facebook och på Instagram? Vi ses där 🙂

vegansk gratäng

Vegansk gratäng med gnocchi och broccoli:

4 personer

1 blomkålshuvud

1 knippe broccoli

2 dl havrefraiche

1 förpackning gnocchi

1 pressad vitlök

salt och peppar

2 tsk vegetarisk fond

En nypa chilifalkes

En nypa riven muskot

Riven vegansk ost till gratäng

1/2 dl rostad lök till toppingen

vegansk gratäng

Vegansk gratäng med gnocchi – steg för steg:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Dela broccoli och blomkål i mindre delar
  3. Förväll på svag värme i ca 5-7 minuter
  4. Lägg i gnocchin i vattnet den sista minuten, sila av.
  5. Blanda havrefraiche med vitlök, kryddor och fond.
  6. Blanda ihop allt i en ugnsfast form, toppa med osten.
  7. Gratinera i 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg
  8. Toppa med rostad lök och servera som den är, ihop med en god sallad exempelvis.
vegansk gratäng

Gillade du mitt recept på vegansk gratäng med gnocchi och broccoli, så kommer här ett antal veganska gratäng-favoriter som du kommer att älska!!

Vegansk tomat och aubergine gratäng

Vegansk fiskgratäng med tofu

Vegansk, krämig cannelloni med zucchini

Vegolasagne med solrosfrön

Ha en härlig vecka alla härliga plantisar!!

//K

Lämna ett svar