ugnsrostad blomkål med ingefära och vitlök som rostas i ugnen är både krispigt och gott. Rosta blomkålen i ugnen i lite större mängder, så kan du använda den i sallad eller som bas i en röra exempelvis. I bland när jag är lite lat, så skippar jag sallad till maten, och serverar lite bakad blomkål om jag har någon kvar vill säga. Annars är det bara att rosta nytt.
Blomkål innehåller mycket kostfibrer, vilket gör underverk för matsmältningen, samt ger en snabb mättnadskänsla.
De är så söta blomkålsknippen..ser ut som små puffiga svampar från en sagovärld.
Så här gör du ugnsrostad blomkål:
Dela blomkålshuvudet i mindre knippen, gnid in en blandning av olja, ingefära, vitlök samt örtsalt.
Rosta blomkålen i ugnen på ca 200 grader i ca 1 timme. Var där och rör om då och då för en jämn rostning.
Du vet väl förresten att du kan följa oss på Facebook och @vegohimlens på instagram ?
Blomkål som få bakas långsamt i ugnen, får så härligt tuggmotstånd.
Vill du ha fler härliga tips på tillbehör, så finns det här.
Nyttigt och gott på samma gång. Hoppas att det smakar!