Pizza med botten på gojibär

Pizza med botten

Pizza med botten på gojibär är en pizza du bakar hemma, men i självaste pizzabottnen finns alltså malda gojibär. 

Gojibär är en superfruit som innehåller gott om antioxidanter, mineraler och vitaminer. Detta är knep jag använder för att få i min son lite extra nyttigheter. Det är nämligen en riktig utmaning i bland.

Pizzahygge !

Konstigt ändå, att till och med pizza kan vara så romantiskt ❤
Har ni testat det där med att baka pizza med botten på  Superfruits? Jag har testat på malda gojibär, men även på gurkmeja, så degen blir gul. Det enda man ska se upp med, är att inte ta för mycket pulver i proportion till hur mycket deg du jobbar med, smaken kan bli besk med vissa superfruits.

Se även om bären passar att värmas upp, vissa bär ska man inte hetta upp över vissa gradantal, då kan det nyttiga dunsta bort.

Vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook, följ mig gärna där.

Pizza med botten

Det här behöver du för att göra pizza med botten på gojibär:

3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 1/2 tesked salt
8 dl dinkelmjöl
1/4 dl malda Gojibär

Så här gör du:

Blanda jästen med fingervarmt vatten, Låt lösa upp. Blanda i resten av ingredienserna, täck och låt jäsa i 1 timme. Knåda, kavla ut och bruka.

Jag satsade på paprika, champinjoner, tomat.
Topping: Mandelspån & Granatäppelkärnor läggs på efter ugnen.

Det framkommer dåligt på bild, men Gojibären gör botten härligt, höstigt eldröd! 

Pizza med botten 
 
 
Glöm icke bort det gamla härliga pizzabagartricket – att alltid lägga på osten först, sen på med resten av pålägget.
Ha en riktigt härlig dag / Vegohimlen
 
 
 
 

Lämna ett svar