Recept på grönkålschips som både är krispiga och jättegoda var det här!
Jag hade savoykål hemma också, och tänkte att jag ville testa att göra även på dem. Det var ett bra beslut. Minst liga gott. Man måste bara lägga lite kärlek på att dela bladen i lagom stora bitar.
Vegohimlen finns både Facebook, och Instagram!
Mitt recept på grönkålschips är smakrikt och fullproppat med Fibrer, C-vitaminer, kalium, antioxidanter. Det blir både Söndags, måndags och tisdagsmys hemma hos mig.
Tillika Veganskt snacks.
Dessa Grönkålschips passar som tilltugg till soppa eller vilken mat som helst. Eller bara för sig själva för all del.
Du behöver: Savoykål och Grönkål. Sätt ugnen på 125 grader.
Till detta recept på grönkålschips behöver du:
1/2 dl olivolja
1 matsked pressad vitlök eller vitlökspasta
1 Matsked lönnsirap
2 Matskedar pressad lime
1/2 tesked Örtsalt
1/2 tesked Havssalt
Lägg den blandade marinaden i en skål. Tag loss de stora stjälkarna i mitten på bladen, klipp till i mindre bitar. Ner med bladen i skålen och blanda ordentligt. Lått ligga i någon minut innan du placerar bladen på bakplåtspapper.
Grönkålschips tar verkligen åt sig av de goda smakerna. Veganskt Snacks till kvällen.
Tag loss bladen och ta bort den stora stjälken i mitten |
Klipp till i mindre bitar, lägg på bakplåtspapper. |
Kör i ugnen på 125 grader i ca 50 minuter. |
Kika på dem i bland så de inte bränns. |
Grönkålschips + Savoykålschips = 💜