recept på mozzarellabiffar med mandel

recept på mozzarellabiffar

Recept på mozzarellabiffar som är panerade i hackad mandel och smaksatta med härlig rökt paprika. Här pratar vi krispigt utanpå och milt, krämigt inuti. Detta recept på mozzarellabiffar är dessutom helt glutenfritt!

Servera dem gärna ihop med potatisgratäng och en god tomatsallad med rödlök, koriander och balsamico. Rör ihop en frisk härlig sås på till exempel yoghurt, honung, havssalt och hackade örter.

I bland när det ska gå undan, händer det att jag äter dem med ris och sweet chili sås. Keep it simple liksom. Jag kan dock avslöja att här hemma äter vi bra mycket fler än två var, men vi är ena riktiga frossare ibland och njuter hellre av maten och tar igen det på gymmet nästa vecka. Balans.

Perfekt för dig som vill fixa något snabbt vegetariskt i stället för kött, om du är ensam vegetarian i sällskapet exempelvis. Eller varför inte göra den till en del av en större buffé när du bjuder till kalas.

Jag finns både på Instagram och på Facebook – följ mig där!

recept på mozzarellabiffar

Detta behöver du för att fixa mina mozzarellabiffar:

Till 2 personer (2 var)

4 skivor mozzarellaost, jag brukar köpa dem på rulle.

50 g krossad mandel

1 ägg

1 tsk örtsalt

1 tsk rökt paprika

1 nypa sesamfrön till garneringen

recept på mozzarellabiffar

Recept på mozzarellabiffar med mandel:

Blanda ihop ägg med kryddor

Doppa mozzarellabiffarna först i ägg och vänd sedan i krossad mandel.

Stek i det du gillar bäst tills biffarna fått en fin färg.

Garnera med lite sesamfrön

Ät varma, alltså ganska omgående. Då är de krispiga och har en fantastisk konsistens.

Jag kan tänka mig att de blir helt ljuvliga friterade, men har inte provat ännu då min fritös är på annan ort.

 

Hoppas att du gillade mitt recept på mozzarellabiffar!

Vill du ha fler vegetariska recept, så finns det här

Är du nyfiken på Rawfood eller vegansk mat ? På min blogg finns många härliga recept att välja på.

Ha en fin dag / Kamilla

 

 

Lämna ett svar