mandlar och dadlar i smoothie med maca

mandlar och dadlar smoothie

Mandlar och dadlar är magiska ingredienser i båda matlagning och bakning. Dadlarna ger en naturlig sötma, medans mandlarna får helt nya användningsområden när de först läggs i blöt över natten. Resultatet blir en lättmixad konsistens, som du kan få väldigt krämig. På så sätt kan kroppen också tillgodogöra sig alla beståndsdelarna..

Maca är en rotfruktsliknande växt som ger en extra energikick. Mer känt under namnet peruansk ginseng. Maca är populärt bland atleter och idrottare. Den naturliga smaken är lite som pepparrot och palsternacka och består av 60 % kolhydrater, 8,5 % fibrer och 10 % protein.

Mandlar och dadlar har länge varit några av de naturliga ingredienserna i mitt kök. En del av basutbudet. Tillsammans med massor av andra nötter, och baljväxter såklart.

Jag hinner alltid med minst ett besök i stallet varje vecka. Nu är det hög mysfaktor eftersom det sedan en tid tillbaka har varit obligatorisk uteritt innan träning. Det är så underbart när vi går ut och klättrar i berg med hästarna. Dom är sådana magiska och helande varelser.

En lite gullig och oväntad överraskning, är att min son vill ut och fjällvandra på semestern. Han vill tälta och bära en tung ryggsäck under dagen 🙂  Helst av allt vill han skaffa en sådan där bil, där man kan sova på taket under bar himmel säger han. Det var lite oväntat ändå från innerstadsbarnet. haha. Men ändå väldigt kul!!! Vi får ordna något litet äventyr åt honom. Han får tälta på tomten, haha.

Du vet väl att vegohimlen finns både på Facebook och på Instagram. På Instagram som @vegohimlens.

mandlar och dadlar smoothie

 

Härlig smoothie med mandlar och dadlar:

1 dl blötlagda mandlar

1 mogen banan

1 tsk macapulver

2 dadlar (kan också gärna vara blötlagda)

1 nypa mald ingefära

5 dl mandelmjölk

mandlar och dadlar

Så gär gör du din smoothie

  1. Blötlägg mandlar över natten
  2. Lägg den , tillsammans med övriga ingredienser i en mixer. 
  3. Mixa i 1 minut!
  4. Servera.

mandlar och dadlar

Tyckte du om mitt recept på smoothie med mandlar och dadlar var något att hänga i julgranen ? Då ska du in här och kika!

Ta hand om er!!! / K

 

 

 

Lämna ett svar