enkel smoothie med solroskärnor

enkel smoothie

Enkel smoothie med härligt nötsmör, solroskärnor, maca och kanel. Perfekt start på dagen om ni frågar mig. Jag är så svag för olika typer av plantbaserade drycker. Den här, men även min guldmjölks-latte är klara favoriter. 

Nu är jag tillbaka i vardagen igen efter några dagar uppe i norr. Så skönt med ett avbrott i vardagen. Det blir det ju faktiskt snart igen med lite påskledigt. Vad ska ni höra för härligt, roligt eller romantiskt till påsk?

Själv sticker jag iväg till landet i några dagar. Hämtar hem energi och laddar för ytterligare ett par intensiva veckor med mycket både på jobbet och efter.

Min uppgift under påskhelgen är att skapa en riktigt  härlig efterrätt. Spontant tänker jag på knäcking paj med typ dulche de leche, eller om det ska vara helt vegansk kanske cashewgrädde. Det är verkligen svingott.

Men nu en riktigt god och enkel smoothie !

Du vet väl att du kan följa mig och Vegohimlen på Facebook och Insta?

enkel smoothie

Detta behövs för att göra en enkel smoothie med solroskärnor:

1-2 pers

2 st mogna bananer, skivade och frysta

2,5 dl mjölk, jag använder oftast min egen mandelmjölk eller cashewmjölk

2 msk solroskärnor

1 msk solroskärnesmör eller jordnötssmör om du inte har

1 msk macapulver

1 tsk mald kanel

1/2 vaniljextrakt

Lite malen kanel + kakao + några solroskärnor till topping.

 

enkel smoothie

Enkel smoothie – så här gör du Vegohimlens:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer.
  2. Mixa ihop på hög hastighet 
  3. Servera direkt.
 
enkel smoothie
Så enkelt och så gott.  Gillade du detta recept, så har jag väldigt mycket mer härliga recept på goda och nyttiga drycker och smoothies.

 

Lämna ett svar