recept på guldmjölk Latte

Recept på guldmjölk i en lattevariant gjorde jag i går. Drycken är antiinflammatorisk, guldfärgad och jättehärlig. Guldmjölken är en riktig hälsodryck och doftar och smakar helt fantastiskt. Du använder den mjölk du gillar bäst. Jag brukar köra på min egengjorda mandelmjölk.

För att kunna göra guldmjölk tillverkar du fört en pasta gjord på gurkmeja, vatten och svartpeppar. Kroppen har svårt att ta upp gurkmeja, som är bland det nyttigaste du kan få i dig. Men när du kombinerar gurkmeja med svartpeppar, så tar kroppen upp det.

Det är delvis därför jag tycker att det är så otroligt spännande med näringslära och människans bakteriekultur. Det räcker inte bara med att äta nyttigt, vi måste också förstå hur kroppen tar det till sig eller inte. Gurkmeja är en kraftig antioxidant som skyddar din kropp och dina celler.

I detta recept på guldmjölk gör vi först pastan, som lätt räcker ca 2 veckor i kylen.

Av pastan gör du sedan varm guldmjölk som du sedan avnjuter 1-2 gånger om dagen om du känner för det. Jag har gjort det till en vana att dricka den varje kväll.

Förra veckan för mig var helt idealisk. Jag klarade av alla tre inplanerade träningspass, samt allt jobb och pyssel som jag planerat.  Då känns det extra skönt att runda av kvällen med en varm kopp guldmjölk. Ääääälsk!

Kom ihåg att inte rota fram den gurkmeja som du haft i skåpet sedan 1992, utan se till att ha en färska variant. Köp på hälsokosten!

Följ mig gärna på Facebook och Instagram!

 

recept på guldmjölk

 

Detta behöver du för att laga Vegohimlens recept på  guldmjölk- Latte:

Pastan:

1/2 dl gurkmeja pulver

2 dl vatten

1/3 tsk svartpeppar

recept på guldmjölk

Recept på guldmjölk:

1 tsk gurkmeje-pasta

3 dl valfri mjölk

1/2 tsk mald kanel

1/2 tsk mald kardemumma

1 tsk agavesirap eller honung

1/2 tsk vaniljextrakt ( flytande)

1 nypa cayennepeppar

1 nypa svartpeppar

1 tsk kallpressad kokosolja

1/2 cm riven färsk ingefära eller pulver

recept på guldmjölk

 

Så här gör du din gurkmeje pasta samt recept på guldmjölk:

  1. Börja med pastan. Koka upp vatten och sänk temperaturen, häll i gurkmeja och svartpeppar. Lät koka ihop på svag värme under omrörning, så att du får en tjock pasta. Lägg över i en burk.
  2. När du ska göra själva guldmjölken, värmer du försiktigt på mjölk ihop med 1 tsk pasta och alla andra ingredienser. Rör runt med en visp tills drycken börjar ryka. Då är det klart.
  3. Laborera lite själv med smakerna. Vill du ha den sötare, så addera med agave/honung till exempel.
  4. Strö eventuellt lite kardemumma och kanel på toppen innan servering.
  5. NJUT

 

recept på guldmjölk

Jag vill bara upphöja en varningens finger för gurkmejan och dess egenskap att färga av sig. Ett hett tips från coachen: Var du än må spilla gurkmeja, var där med en trasa illa kvickt, då det tenderar att färga in vad som helst i sin underbara men väldigt svår borttagna gula färg.

Själv multi-taskade jag, och bakade kakor när jag kokade min gurkmeje pasta, så jag fick mig en rejäl fläck på tröjan som såg ut som någon typ av frän svettfläck. Förresten sa jag det, de går inte bort i tvätten..

 

recept på guldmjölk

Jag blev lite extra glad när jag provade detta recept på guldmjölk latte eftersom jag lever ett 100% koffeinfritt liv. Jag fick liksom ännu en dryck att varva mina ört teer med!

 

recept på guldmjölk

Självklart anpassar du din kryddning efter vad som faller dig i smaken. Jag kan bara varmt rekommendera den kryddblandning jag använder i mitt recept på guldmjölk Latte.

Gillar du nyttigheter, besök min RAW kategori och kika runt.

Ha det gött / Kamilla

 

 

 .

Ett svar på ”recept på guldmjölk Latte”

  1. cissi skriver:

    Superhärligt. måsta prova. tack

Lämna ett svar