Ärtpesto med mandel och parmesan

ärtpesto

Ärtpesto med mandel och parmesan är extremt lättlagat och lätt-ätet. Ärtor och parmesan är verkligen kompisar och mandeln smälter in på ett ljuvligt sätt. Ärt och mandelpesto är också fin som förrätt med några brödbitar.

Inför en intensiv jobbvecka, brukar jag laga till lite mat som står och väntar i kylen när tröttheten gör sig påmind. En Ärtpesto är tacksam, eftersom den passar perfekt som exempelvis pastasås, dip eller röra till maten. Varför inte som pålägg? En Vegetarisk dröm.

Glöm inte att du kan Gilla Vegohimlen på Facebook, så får du våra recept direkt i ditt Facebookflöde 💓 och @vegohimlens på insta!

 

Är du nyfiken på raw food – välkommen till min kategori för raw food recept, klicka här!

 

 

ärtpesto med mandel



Ärtpesto med mandel för 1-2 personer

100g tinade ärtor
1 matsked Philadelphiaost
1/2 dl Mandlar
1 dl riven Parmesan eller annan lagrad ost.
Örtsalt
Peppar

ärtpesto med mandel

Så här gör du läcker Ärtpesto med mandel:

I med alla ingredienser förutom salt och peppar till din Ärtpesto i en bunke, och rör ihop med en stavmixer. Toppa med lite chiliflakes

 

Smaka av med salt och peppar, och avnjut till din pasta eller som krämigt tillbehör till maten.

ärtpesto med mandel

Här får du tips på mer härlig vegomat!

Vill du ha fler tips på härlig vegomat, så klicka in dig här. Mycket nöje.

Lycka till / Vegohimlen

Lämna ett svar