Surdegstoast i våffeljärn med ärtpesto

toast i våffeljärn

Surdegstoast gjord i våffeljärn får så fint mönster. De blir också väldans krispiga. Denna härliga mitt-i -veckan-toast gjord i våffeljärn vankas det här i mitt kök i dag. Det blir en extra anledning att ta fram och använda våffeljärnet. Det är ju inte så ofta man gör våfflor precis. När man gör surdegstoast på det här sättet blir de dessutom klara fortare.

Här hittar du Vegohimlen på instagram @vegohimlens och på Facebook söker du på vegohimlen!

toast i våffeljärn

Den här smaskiga toasten är fylld med mitt absoluta favoritrecept på ärtpesto. Den med mandel i. Mandeln kan lätt bytas ut mot samma mängd solroskärnor. Jag bara älskar att komma hem en fredagskväll efter jobbet och göra toasts. Då får jag liksom allt jag begär. Det är lite flottigt, lite nyttigt och massa feelgood. Så äter jag två feta toasts, vilket är en för mycket om man ska vara helt ärlig. Sen mår jag toppen och njuter av att var mätt och av att det är helg.

Gör vegohimlens goda surdegstoast i våffeljärn:

2 st

Ett Våffeljärn
4 surdegsbröd typ Levain eller annat
4 skivor Mozarella
4 Matskedar Tomatsås ( det mesta går bra)
4 tomatskivor
2 skedar Mandel och Ärtpesto   ( gott att ha antingen i, eller bredvid, jag har den i )
Örtsalt och peppar

toast i våffeljärn

Sätt på Våffeljärnet, bred smör på brödet, och sedan tomatsås. I med resten av fyllningen och krydda.
SKJUTS in i Våffeljärnet och bevaka så att Toasten får färg men ej blir bränd.

toast i våffeljärn

Vill du ha fler tips på ljuvlig vegomat, så finns det här!

Snabbt, enkelt och välsmakande mitt i veckan. Allt gott till er / Vegohimlen

Lämna ett svar