Här har vi en vegansk pastarätt som är riktigt krämig och härlig. Är du inte vegan så har jag lagt till ett alternativ även för dig.
Jag brukar bli sugen på den här typen av mat under helgen. Krämigt och mjukt. Skedmat helt enkelt. Jag älskar att skeda i mig mat. Kan det vara därför jag älskar glass så mycket ?
Du kan också äta den här rätten som ett tillbehör. Men den är bra härlig att äta som den är.
Jag brukar köra med ett litet fusktrix när jag gör vissa rätter för att få till den rätta touchen. I den här rätten adderar jag lite gurkmeja, för att maten ska se extra ostig ut. Det kommer verkligen till sin rätt också. Jag bli genast extra hungrig.
En bonus är attt gurkmejan dessutom är nyttigt. Den gula färgen kommer som en bonus, och jag använder den bland anant i ris och i vissa grytor när jag varken vill ha curry eller saffranssmak.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen, både på Facebook och Instagram ?
Vegansk pastarätt a la Mac n cheese:
Vegansk pastarätt – steg för steg
- Sätt ugnen på 225 grader
- Koka pasta enligt anvsningarna
- Hacka lök, vitlök och stek i olivoljantillsammans med hackad färsk timjan i ca 5 minuter.
- Rör ned övriga kryddor, samt matlagningsgrädde.
- Koka upp och låt sjuda i ca 3-4 minuter. Ta bort eventuella timjankvistar.
- Tillsätt ströbröd och smör.
- Blanda över pastan i såsen och lägg i en ugnsfast form.
- Strö ströbröd över pastan och ringla över lite olivolja.
- Gratinera i ugnen tills gratängengen har fått fin färg.
Gillade du Vegohimlens förslag på vegansk pastarätt? Då kommer mer inspiration här!
Vegansk tomat och aubergine gratäng
Vegansk, krämig cannelloni med zucchini
Ha ett härligt slut på januari !!