Detta recept på chili med bönor och grönkål, är en helt fantastiskt vegetariskt recept. Grytan är fyllig i smaken och bjuder både på lite olika tuggmotstånd och smaker. Ät grytan som den är, eller servera med tex jasminris.
Hösten är en helt fantastisk matperiod. Inte endast för att vi har så mycket grödor i säsong. Denna period är också de värmande grytornas tid.
Hoppas att jobb och träning har kommit igång för er också, och ni har hittat en livsrytm som passar ert sinne. Att känna harmoni i sin vardag är jätteviktigt för mig. Det är lätt att bara ”köra på” och inte känna efter. Men att just känna efter är ganska härligt, speciellt om det känns bra såklart.
Jag gillar verkligen INTE morgnar. Något jag kämpar med. Men när det är läggdags på kvällen, brukar jag fundera lite kring dagen som gått, även på morgondagen. Vilka små härliga njutningsmoment innehåller den ? Hur skapar jag en ännu bättre morgondag utifrån det jag vet i dag ? Alltid sprider sig också en enorm tacksamhet för livet i sig.
Att få hänga med hästar är en viktig del i mitt liv. När jag inte har fått gosa med hästar på några dagar, så får jag ett enormt hästlängt. Det har jag just nu faktiskt. Men i morn blir det minsann till stallet!!
Har ni något som ni är lite smått beroende av ?
Du vet väl att du kan följa vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Hoppas att vi ses där!
Recept på chili med bönor och grönkål – du behöver:
4 personer
400g vegofärs av eget val
2 msk olivolja till stekning
2 gula lökar, finhackade
2 rivna morötter
2 msk grönsaksfond
1 msk soya
2 msk srirachasås
2 klyftor vitlök, pressade
1 msk malen spiskummin
1/2 msk rökt paprika
2 msk tomatpuré
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
20 g mörk premiumchoklad
600 g stora vita bönor
800 g krossade tomater
salt
svartpeppar
1 msk röd balsamico
50 g grönkål (rensad)
Recept på chili med bönor – steg för steg
- Fräs lök och vitlök tillsammans med olja och kaffe, samt alla kryddor.
- I med vegofärs.
- Tillsätt resten av ingredienserna, även grönkålen och låt puttra ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
- Grönkålen ska ha mjuknat något, men ha kvar lite tuggmotstånd.
Jag utlovar fler recept på härlig höstmat, men redan här kommer några tips:
Marockansk kikärtsgryta med saffransris
Härlig vegansk gryta med blomkål
Krämig tofugryta med grönsaker
Gryta på kikärtsfärs med mandel och morot
Njut av hösten, och ta hand om er!!!
/ Kamilla