Veganpasta blev rätten som kickade igång 2019. Gissar att pizza är det vanligaste matintaget den här dagen på året.
Eftersom jag endast dricker fruktdrinkar och andra härliga alkoholfria alternativ, så blir jag inte heller bakis, bara trött. Jag har länge tyckt att alkohol är ofräscht, så till slut ebbade mitt alkoholintag bara ut. Helt naturligt. Inget beslut taget ens. Min kropp tog ett eget beslut kan man säga.
Den här veganpastan går supersnabbt att röra ihop och tar inte mycket energi alls.
Jag är fortfarande bortrest, så det har inte blivit så mycket delningar av recept, men håll till godo och kika i mina stories på Instagram. Testa gärna den här rätten som är helt plantbaserad!
Du vet väl att du kan följa och gilla vegohimlen på Instagram och på Facebook ?
Veganpasta med ärtor och vitlök – du behöver:
Pasta för 4 personer ( linspasta för proteinrikare rätt)
2 msk olja till stekning
ca 2 dl havregrädde
1 buljongtärning (grönsaks)
1/2 hackad purolök
1 litet paket fusna ärtor
50 g babyspenat
körsbärstomater ca 7 st delade i två
1 vitlöksklyfta finhackad
veganpasta – steg för steg:
- hetta upp olja i en stor kastrull och lägg i vitlök och purjolök, stek mjuk.
- I med körsbärstomater, buljong och hälften av havregrädden. Rör om och låt sjuda i 5 minuter
- Koka pastan
- I med resten och fyll på med så mycket havregrädde du vill ha beroende på konsistens.
- Blanda i pastan och rör om.
- Servera världens godaste veganpasta!
Veganpasta blir nyttigare och mer proteinrik om du kör med linspasta. Jag gör inte det denna gång.
Tyckte du om detta recept på veganpasta?
Då kommer du älska detta:
Vegetarisk cannelloni med kronärtskockor
Pasta med vegofärs och zucchini
Öppen lasagne med spenat och kantareller
Hoppas ni alla får en hejdundrande start på 2019
Kram/ Vegohimlen – Kamilla