Ugnsbakad sötpotatis i halvor som är formerade som båtar är en riktigt härlig middag. Jag lagade dem i helgen och det blev väldigt uppskattat. De är väldigt lätta att göra och den mesta tiden spenderar dem i ugnen medan du kan göra något annat. Veganerna får det dem behöver då sötpotatishalvorna innehåller en del kikärtsmos. Supergott!!
För att ytterligare fylla på proteindepåerna, serverarade jag min ugnsrostade sötpotatis med en riktigt härlig zucchini och bönsallad med persilja i.
Hoppas att du trivs riktigt bra i det underbara sensommar/höstvädret. Jag bara älskar det. Det här kan vara den bästa tiden på hela året.
Dags att planerar för alla härlga , mustiga höstgrytor. Jag har ett recept på en härligt kryddig Marockansk gryta som jag nog lagar i helgen. Men prova denna ugnsbakade sötpotatis, den är grym!
Du vet vär all Vegohimlen finns både på Facebook och på instagram?
Följ för mer inspiration.
Ugnsbakad sötpotatis med kikärtsfyllning:
4 personer
4 sötpotatisar, delade i halvor
200 g kikärtor
3 msk vegansk färskost/färskost
150 g vegansk/valfri riven ost
Några kvistar koriander
3 msk olivolja
örtsalt
Zucchinisallad:
1 zucchini, tärnad
1 pressad vitlök
olivolja till stekning
300 g kidneybönor
1 kruka persilja
Ugnsbakad sötpotatis med zucchinisallad – så här gör du
Ugn på 250 grader
- Lägg sötpotatishalvoran på en bakplåtpappersklädd plåt och stänk på olivolja och lite örtsalt
- Baka tills halvorna är mjuka, ungefär 1 timme
- Låt svalna något och gröp ur innehållet, och lägg i en skål
- Blanda i lite örtsalt, färskost, och halva den rivna osten
- Mosa i kikärtorna
- Fyll din ugnsbakade sötpotatis med röran och strö på resten av den rivna osten
- Gratinera i ugnen på 225 grader tills de fått en fin färg, Toppa med färsk koriander.
- Stek zucchini mjuk i olja och lite örtsalt
- Blanda i vitlök och sist kidneybönor
- Servera direkt
Tipp topp middag – testa denna smaskiga ugnsbakade sötpotatis!
Gillade du mitt recept på ugnsbakad sötpotatis kommer du älska dessa recept!
Härliga sweet potatoes a la hasselback
Älskar den här recepten! Tack! Har lagad den flera gånger under de senaste månaderna och den lyckas alltid.
Lätt, tar inte mycket tid (det mesta är passiv arbetstid där man hinner göra annat), billig och gott!
Hej Anna!
Men så roligt att höra!! Jag håller med dig. Man blir även proppmätt 🙂
kram / Kamilla