Vegochili är värmande nu under kalla vinterhelger. Den här typen av vegochili är matig och extremt rik på nyttigheter. Om jag får säga det själv, så påminner grytan i konsistensen om en kalops. Bra eller dåligt..
Det var inget som var menat från början. Men faktum är att aprikos och rotselleri i den här konstellationen verkligen inger en känsla av kalops. Vi får se om ni håller med eller ej.
Helt plötsligt är det måndag igen och man inser hur även detta året kommer att flyga förbi. Jag börjar längta ut på landet nu när dagarna blir ljusare. Saknar mina härliga löprundor. Då det bara är jag och naturen. Det är de energierna jag lever på resten av året.
Nu på vintern gottar jag mig åt att få basta efter ett hårt gympass. Det är grymt det också.
Testa denna mättande vegochili nu i veckan vetja!
Ni vet väl att vegohimlen finns att följa både på Instagram och på Facebook. Där delar jag lite skoj från mitt kök.
Vegochili med grönkål och kakao – du behöver:
350 g rotseller, skalad och skuren i tärningar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor pressande
2 msk olja
1,5 tsk cayennepeppar
3/4 msk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
300 g vegetarisk färs
800 g krossade tomater
1 msk vegetarisk fond, gärna brynt scharlottenlök
1 msk kakao
3 dl vatten
1 dl rött vin / matlagningsvin
1 1 /2 dl svarta kokta bönor
6 torkade, hackade aprikoser
1/2 dl kokta kidneybönor
75 g grönkål (rensad)
1 msk balsmico
salt och peppar
Servera med koriander och ris
Vegogryta med grönkål – steg för steg:
- Fräs rotselleri och lök i en gryta.
- Tillsätt rotselleri och torra kryddor, låt steka ihop under omrörning.
- Vänd ner vegofärs, och stek ytterligare en stund.
- I med resten av ingredienserna och låt puttra i ca 15 minuter tills rotsellerin har fått önskat tuggmotstånd.
- Servera med koriander och ris
Tyckte ni om mitt recept på vegochili, då finns här massor av vegoinspiration att botanisera bland.
Ha en fantastisk vecka / Vego – Kamilla