vegetariska recept för barn i alla åldrar

vegetariska recept för barn

Att hitta bra vegetariska recept för barn är en viktig fråga. Hur lär man egentligen barn att på ett tidigt stadie uppskatta det vegetariska alternativet?

Mitt svar på det är – börja redan från början. Att till exempel servera smoothies. Lätt att tycka om – proppat med nyttigheter. I dag presenterar jag till exempel en smoothie full med antioxidanter. Jag vet att många gör egna smakportioner med mos på grönsaker , vilket såklart är jättebra. I smoothies kan du verkligen få till härliga färger, som vi vet att barnen älskar! Att laga ”Magiska trolldrycker” är ett bra tema när du ska väcka barnens nyfikenhet 🙂

Ännu bättre är att hitta hållbara vegetariska recept för barn, som de också minns och tar med sig in i storbarnsåren. Klicka här och hitta massor av inspiration till mat som du kan mixa ihop och ge till ditt mindre barn som introduktion. Är du vegan, så var extra noga med att även ditt barn får i sig allt de behöver. Du själv äter förmodligen vitamin B12, men hur får ditt barn i sig det ?

Ge då hellre ditt barn en lakto-ovo kost om du känner dig osäker på om de får i sig allt de behöver. Tänk på att de växer och utvecklas – därför finns helt andra behov som måste tillgodoses. Behov som självklart går före dina egna behov.

Var flexibel för ditt barns skull!

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Hoppas att vi ses där!

vegetariska recept barn

Vegetariska recept för barn – smoothie

2 portioner (vuxen)

2 mogna bananer

2 msk jordnötssmör

5 dl mandelmölk ( eller mjölk av eget val)

1/2 dl ftysta lingon

1/2 dl frysta eller färska granatäppelkärnor

1 dl frysta hallon

1 msk lönnsirap ( valfritt)

vegetariska recept barn

Smooothie med antioxidanter – steg för steg

  1. Lägg i alla ingredienser i en mixer
  2. Mixa slät och servera genast

vegetriska recept barnen

 

Hoppas att du uppskattade mina vegetariska recept för barn!

Är du en smoothieälskare, så kika in här!

Ha en härlig höstvecka!

/Kamilla

Lämna ett svar