vegetarisk gubbröra på knäckebröd

vegetarisk gubbröra

Ingen midsommar utan vegetarisk gubbröra. Det finns så fantastiskt mycket gott du kan ersätta ansjovisen med, men ändå behålla hela känslan av sälta. I receptet nedan, ger jag dig lite olika förslag, och själv brukar jag blanda de olika alternativ efter tycke och smak. 

Jag har också upptäckt sommarens otippade favoriter till grillen. Men det får bli blogginlägg under juli och augusti, så att ni har lite härlig sommarläsning medans jag har bloggsemester, tänker jag.

Vi har haft en helt underbar midsommar. Massor av god mat och mysigt sällskap. Nu ser jag fram emot en varm sommar fylld med jobb, hästar och ridning, utflykter och i alla fall en resa utanför Sveriges gränser. 

Du vet väl att du kan gilla och följa vegohimlen på Facebook och Instagram?

vegetarisk gubbröra

 

Vegetarisk gubbröra på knäckebröd:

Räcker till ca 20 små snittar

Valfritt knäckebröd i mindre bitar

Grunden:
 
2 dl havrefraiche eller creme fraiche
 
1/2 dl vegansk majonäs eller dillmajonäs
 
1 Matsked hackad Gräslök
 
1 Matsked hackad dill
 
2 Matskedar finhackad rödlök
 
4 kokta och skalade Ägg 
 
1 tsk Agave eller honung
 
Örtsalt och peppar
 
Olika alternativ till god fyllnig:
 
1 fintänad och stekt halloumiost
 
1 matsked kapris
 
1 fintärnad och stekt aubergine
 
4 st kokta och tärnade färskpotatisar
 
vegetarisk gubbröra
 

Vegetarisk gubbröra på knäckebröd:

  1. Förbered ditt tillval / alternativ och låt kallna om det behövs.
  2. Blanda ihop grunden och addera resten.
  3. Lägg en klick vegetarisk gubbröra på varje knäckebrödsbit, dekorera med lite hackad dill
  4. Förvara och servera kylt.

vegetarisk gubbröra

Gillade du mitt recept på vegetarisk gubbröra på knäckebröd. Kika då gärna på min kategori för förrätter och plockmat. Där finns mer smårätter till smörgåsbordet, sommaren och grillen.

Jag hoppas att ni får en helt magisk sommar.

Glöm inte att livet är en gåva. Puss på er!!

/K

 

 
 

 

 

 

Lämna ett svar