sommarsmoothie med grönt te och äpple.

sommarsmoothie

En läskande sommarsmoothie som frukost en söndag ? Den här antioxidantbomben ger din kropp allt den kan önska sig i ett enda stort glas. Här har du både avocado, äppeljuice, grönt te och det söta från banan. 

Jag håller just nu på att testa att fasta (organvila) på förmiddagarna, vilket än så länge har funkat strålande för mig. Hur vet du det, tänker ni kanske då?

Jo, det jag var mest orolig för gällande fasten, var rent prestationsmässigt på jobbet exempelvis. En förmiddag för mig kan bestå av allt från presentationer på olika nivåer till långa möten. Men även att bemästra konsten att vara jeeedrigt effektiv och snabb är väldigt viktig för mig, för att kunna sopa undan allt administrativt arbete så fokus kan läggas på strategiskt arbete.

Under fastan som sker på förmiddagarna, har jag märkt att kroppen går på sparlåga, men absolut INTE hjärnan. Tvärtom, märker jag att jag presterar lika bra eller bättre än när jag ätit en stor frukost exempelvis. Dessutom dricker jag väldigt mycket grönt te och vatten under förmiddagarna. 

Detta är absolut inget för dig som tycker att frukosten är dagens viktigaste mål, och som upplever att det är frukosten som kickar igång din dag. Då kan du i stället satsa på att fasta andra delen av dagen. Eller att inte fasta alls såklart. Periodisk fasta passar inte alla. 

Att/om kroppen rensas på toxiner (som sker vid periodisk fasta) har jag inte hittat något bra mätvärde på ännu, men det ser jag bara som en stor bonus. Likadant är det med näringsupptaget som sägs ska optimeras.

På helgerna blir det även smoothies med grönt te, och denna sommarsmoothie är en klar favorit!

Kroppen känns i alla fall ren och fräsch när inget har tillförts till systemet på ca 18 timmar. Jag äter sällan efter kl 18 på kvällarna normalt sett. 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Facebook och på Instagram ?

Sommarsmoothie med grönt te och äpple

Räcker till 2 härliga personer

1 1/2 dl kallt grönt te

200 ml äppeljuice

1 näve färsk bladspenat

1 avocado

1/2 banan

1/ 2 lime (saften)

sommarsmoothie

Vegohimelns sommarsmoothie – steg för steg

  1. Lägg i alla ingredienser i en mixer
  2. Mixa på full hastighet i ca 60-90 sekunder tills allt är slätt.
  3. Häll upp i glas
  4. Drick!

sommarsmoothie

Tyckte du om mitt recept på sommarsmoothie med grön te ?

Skynda dig att upptäcka alla smoothies och drycker inom kategorin 🙂

Stor kram, och glad midsommar!!!

 

 

Lämna ett svar