sockerfri sorbet med citron, banan och mynta

sockerfri sorbet

Sockerfri sorbet med citron, banan och mynta är nog den godaste och fräschaste glassen jag vet. Svalkande och härlig dessutom nu i sommarvärmen. Vill du ha glassen sötare, så minska ned på citronen. Sockerfri sorbet med citron är naturligt sockerfri, glutenfri, vegansk, raw och helt amazing. Vi har levt på den nu under de varma sommarveckorna. Den är dessutom väldigt lättlagad.

Vill du ha den ännu mer ”glassig” men saknar glassmaskin, så får du röra om den under frysningstid ungefär en gång var 30 minut. Men det kan det verkligen vara värt om du gör en större batch. Njut av en sockerfri sorbet nu på sommaren.

Du vet väl att du kan följa mig och vegohimlen både på Instagram och på Facebook? Välkommen till mer vego inspiration.

 

sockerfri sorbet

Detta behöver du för att göra en sockerfri sorbet:

2 pers

2 frusna bananer ( OBS skivad innan frysning)

2 stora eller 4 små citroner

Mynta ca 5 blad 

 

kamila engström

Ett sommartips till dig från mig !

Det här är jag i går kväll. Jag har precis tvättat ansiktet, borstat tänderna, och smort in ansiktet i min favoritolja. Mina vanliga kvällsrutiner alltså.

När jag tittar mig i spegeln ser jag att det vore smart att i bland ta av sig solglasögonen. Så jag ger er ett tips – ta av solglasögonen i bland mitt i all sport och lek, så slipper ni Rakoon-looken som jag får varje år! 

sockerfri sorbet

Sockerfri sorbet med citron och mynta – så här gör du:

  1. Pressa ut saften ur citronerna, sila bort kärnorna
  2. Mixa ihop fryst banan, mynta och citronsaft till en jämn röra.
  3. Ställ i frysen i fyra timmar, rör om ungefär var 30-e minut. Detta moment kan helt skippas

sockerfri sorbet

Denna helt sockerfria, glutenfria, raw desserten kan jag verkligen rekommendera. Tillsätt inget socker om du ska ge det till barn, lägg till en extra banan i stället så är sötman där.

sockerfri sorbet

Ett annat tips, gör detta recept på sockerfri sorbet dubbelt så stor. Det brukar jag göra, den tar slut så snabbt annars.

sockerfri sorbet

Älskar du sockerfri sorbet och raw, hemgjord glass, så följer här några grymma tips!

Melonglass på pinne, med kokos och lime

Raw glass på matcha

Raw hallonglass

Härlig veganglass med choklad och nötter

 

Lycka till med att göra sockerfri sorbet. 

Stor sommarkram från Vegohimlen!

 

Lämna ett svar