Spetskål – blir ljuvligt krispig i ugnen

Spetskål
Spetskål är en riktig favorit på grillen, men även när den är ugnsbakad. En bonus är att de är så fruktansvärt vackra. Jag är av någon anledning sjukt svag för mat som avbildar något vackert. Här ser ni väl Änglavingarna. Godaste vegomaten – Spetskål i ugn!

Spetskål

Så här grillar / ugnsgrillar du Spetskål:

Dela Spetskålen och pensla på olja, örtsalt, hackad vitlök, och en gnutta vitpeppar. Grilla eller ugnsbaka tills de är mjuka och har fått vacker färg samt är krispiga utanpå. Av någon anledning är det främst kött folk har fokus på när det är dags att ställa fram grillen. Ja, det och en och annan majskolv då förstås. Testa att marinera och grilla olika grönsaker i stället, det är en superhit.

Gnid in Spetskålen i lite Himalayasalt innan servering. Fantastisk som tillbehör eller för sig själv. Jag gör gärna en god bönröra till. Köttätarna älskar det som tillbehör, så snåla nu inte in på detta underbara tillbehör!!

Du vet väl att Vegohimlen finns att gilla och följa både på Facebook och på instagram!

För fler tillbehör kika in här!

Lämna ett svar