somrig smoothie med jordgubbar och kokos

sommarsmoothie

En god somrig smoothie är nog det som ger mig mest sommarkänslor just nu. Alltså min absoluta sommarfavorit är syrener. Lila syrener. Syrener blommar ut extremt snabbt, men nu är de här! Tyvärr är det inte gott att äta syrener. Annars hade jag definitivt gjort det.

Tillbaka till smoothien. Jag börjar oftast min dag med en krämig smoothie. Alltid är det en del nötsmör. en del frusna bär, och en del nötmjölk. Just nu kör jag på cashewsmör, och i dag blev det jordgubbar och kokosmjölk. Jag fick riktiga sommarvibbar. Men var försiktig med din mixer. Jordgubbarna kan vara svårmixade när de är helt djupfrusna. Speciellt om de är så där jumbostora som en del kan vara.

Just nu är jag även helt inne på olika typer av asiatiska råkostsallader. Det är den asiatiska dressingen som gör råkostsalladen just asiatisk.. Sen så ska det alltid vara salta jordnötter i, och massor av koriander på det. Lime eller citron är nästan alltid den syrliga basen i dressingen. Sedan kan det vara både ingefära och vitlök i. Chili eller kimchi. Lönnsirap och olika typer av soya. Så väldans gott.

Råkosten består av olika varianter av riven råkost, såsom morötter, vitkål, rödkål, rödbetor mm. Min favorit är nog rivna morötter och vitkål!

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagram och på Facebook ?

somrig smoothie

Somrig smoothie med jordgubbar och kokos – du behöver:

(2 pesoner)

5 dl kokosdryck

1/2 lime (saften)

2 msk cashewsmör

2 dl frusna jordgubbar

2 tsk lönnsirap (valfritt)

somriga smoothies

Härlig smoothie med kokos och lime – steg för steg:

  1. Häll ner allt i en bra mixer och kör i 1 minut.
  2. Häll upp i glas och servera!

somrig smoothie lime

Gillade du mitt recept på somrig smoothie med jordgubb och lime ? Då kommer du nog att go bananas på alla härliga smoothies och drycker!

Ha en fantastisk vecka!!

/K

 

Lämna ett svar