krämig zucchiniröra, godaste grilltillbehöret i år

krämig zucchiniröra

Somrig och krämig zucchiniröra på varm baugette. Jättegott till grillat, oavsett om du grillar vego eller inte. Ibland kan jag bara skeda i mig den som den är, eller på knäckebröd till frukost. Supernyttigt också. Jag älskar att äta grönt. Alltså bokstavligen. Gröna grönsaker och frukter. Grön pasta med mer. Det får mig att känna mig ett med naturen på något sätt.

Dagarna är nu långa och ljusa, kvällarna är mysiga och fyllda med långfilmer och mysiga samtal. Under sommarperioden vinner vi så mycket tid. Vardagen är mindre stressig på något vis. 

I förrgår var jag på ett sjutkt tungt träningspass i Hagaparken. Alltså, jag är absolut inte van att träna styrka i ben genom utfall. Jag hata utfall. MIn kroppär inte gjord för att göra utfall. Nu fick jag dessutom göra dem i en lätt nedförsbacke och under en hel timme. Kändes det som i alla fall. 

Företaget jag jobbar på, har en egen PT ,och vanligtvis brukar hon hålla till på vårt gym. Men nu håller hon utepass i stället. Men i alla fall. Ni förstår inte vilken träningsvärk jag har i benen i dag. Jag undrar typ om ett bem är trasigt 🙂

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagram och Facebook ?

krämig zucchiniröra

Krämig zucchiniröra med vitlök – du behöver

2 zucchihi

2 vitlöksklyftor

1/2 citron eller lime (saft)

1 dl havrefraiche

Olivolja

Örtsalt

Peppar

Salt

zucchiniröra krämig

Zucchiniröra med vitlök och chili – steg för steg

  1. Riv zucchinin, jag använde hushållsassistent.  Vill du ha en jämnare färg, så kan du nu även skala zucchinin.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt en rejäl skvätt olivolja. Stek zucchinin i  5-10 min under omrörning tills den blivit mjuk. 
  3. Riv vitlöken. Stek även denna i stekpannan brevid zucchinin.
  4. Pressa i halva citronen och blanda allt.  Låt röran svalna.
  5. Blanda ned zucchinin i en mixer och häll även i fraichen. Mixa tills röran är jämn och fin. Eller varför inte behålla den något ”chunkey”.  Salta och peppra efter smak och pressa möjligen i mer citron.
  6. Ringla på lite olivolja innan servering.

Tyckte du om mitt recept på krämig zucchiniröra, då kommer du älska alla dessa goda röror som du kan hitta nu.

 

 

 

 

Lämna ett svar