shot med ingefära och äpple

shot med ingefära

Shot med ingefära och äpple. En fantastisk brygd som står i min kyl för intag varje morgon och kväll. Kall, naturligt söt och stark på en och samma gång. Dessutom ger den dig massor av härliga vitaminer. Gillar ni ingefära så häng med. 

Färskpressad juice gör mig lycklig. Det är liksom lycka tappad på flaska.

Detta är min absoluta favorit blanda alla olika juicer jag gör hemma. När jag dricker det här, så sprider sig en riktig feel-good känsla i hela kroppen som jag inte kan jämföra med något annat. I alla fall inget plantbaserat ska sägas, haha. Jag kan följa den härliga känslan sprida sig från halsen och ner i bröstet och vidare ut i alla celler. Varmt och behagligt. Sätter ribban för magkänslan jag vill ha hela dagen lång.

Om jag tränar på morgonen innan jobbat, vilket jag gör ca 2 gånger i veckan om man räknar bort helgen, så dricker jag min juice efter träning och frukost.

Jag har gjort denna shot med ingefära och äpple 3 gånger den här veckan för att ”någon” hemma hos mig dricker den som juice och inte som en shot. Du vet vem du är. Jag försöker mig på att göra den starkare och starkare för att få ha den för mig själv, men det hjälper liksom inte.

Följ mina förehavanden på Instagram och Facebook!

shot med ingefära

Detta behövs för att göra Vegohimlens shot med ingefära och äpple:

5 äpplen urkärnade

5 cm ingefära, behöver ej skalas ( för dig som inte avgudar ingefära räcker med 2 cm.

1 glasflaska ca 1/2 liter

En mixer, helst höghastigshetsmixer.

En kökshandduk eller en nötmjölkspåse att sila juicen genom.

En skål med hällpip eller en liten tratt som hjälp att hälla juicen i flaskan.

Så här gör du Vegohimlens härliga shot med ingefära och äpple:

  1. Skär äpplen i mindre bitar efter att ha kärnat ur dem.
  2. Lägg äppelbitar och ingefära i din mixer
  3. Mixa ihop på högsta  hastighet i ca 1 minut
  4. Sila bort slaggprodukterna och häll juicen i flaskan.
  5. Slaggprodukterna kan du använda som ingrediens när du gör fröknäckebröd till exempel.

shot med ingefära

Smaskigt va..Vilken är din favoritjuice ?

Vill du ha tips på fler härliga raw drycker och smoothies?

Varma hälsningar från ett härligt Åre / Vegohimlen!

 

Lämna ett svar