Picklad Aubergine är ett jättegott tillbehör. Använd som pålägg, eller i en sallad, eller som tillbehör till maten. Här är picklad aubergine i citron och lite annat göttigt. När man picklar aubergine, får den så härligt tuggmotstånd. Älskar att ha grönsaker i olika små burkar som jag picklat. Då finns det alltid bra tillbehör till maten de dagar då energin tryter.
Så gör du picklad Aubergine:
1 burk till Picklad Aubergine
1 Aubergine
1/2 dl neutral olja
1/2 dl Soya
2 matskedar citronsaft
ca 3 matskedar Agavesirap
2 teskedar riven ingefära
2 matskedar vatten
Örtsalt.
1/2 halva citron
Skala och skär Auberginen i små tärningar. Blanda allt till inläggningen. Smaka av och tillsätt mer av någon ingrediens om du behöver balansera smaken.
I med Aubergine i burken – och häll på marinad. Blanda runt. Lägg sist i citronskivan i burken Låt stå i någon timme rör om då och då. Ju längre det står, desto härligare smak. Färdigpicklat!
Testa gärna även Vegohimlens Picklade Morötter i Lime
Lycka till!! / Vegohimlen