recept på kokossmör med en ingrediens

recept på kokossmör

Recept på kokossmör med en riktigt creamy konsistens. Fräscht som topping på efterrätterna nu på sommaren. Jag ger fina tips på smaksättningar lite längre ned i detta inlägg, men tänk dig att du just grillat några skivor vattenmelon, så ringlar du lika delar honung och kokossmör på innan servering. Nyttigt och fräscht i sommarvärmen. Happyfood!

Detta recept på kokossmör är också perfekt att ersätta nötsmör med i olika recept. Perfekt för nötallergikern. Så mycket plantkärlek i en liten glasburk! Växtbaserat och vackert som jag brukar säga. 

Ju längre jag håller mig till plantbaserad kost, desto mer känns det verkligen som att jag kommer i kontakt med den kvinnliga urkraften inuti mig. Det är en långsam men säker process.

Det finns inget i min kropp som har varit en del av någon annans kropp. bara  sådant som har växt upp från marken. Jag känner mig som en del av moder jord, som vore jag själv sprungen ur marken..haha! Älskar att få filosofera lite!!

Du vet väl att du kan följa mig (vegohimlen) på Insta och Facebook?

recept på kokossmör

Recept på kokossmör – du behöver:

6 dl kokosflingor ( välj bra kvalité, det gör skillnad)

Så här gör du kokossmör:

 1. Lägg kokosflingorna i en mixer. Det funkar även i matberedare, men då får du ha tålamod och möjligen riskerar du att det blir för varmt och din matberedare skadas. Men generellt tar det 1-2 minuter i en bra höghastighetsmixer och ca 8 minuter i en matberedare.
 2. Mixa i 1-2 minuter tills konsistensen blir något rimmig. Det betyder att de naturliga oljorna har frigjorts.
 3. Förvara i en glasburk i kylen. Håller i ett par veckor.

Här får du lite tips på användningsområden:

 • I stället för smör på smörgås
 • Som ingrediens i bars
 • I stället för nötsmör – perfekt för nötallergiker
 • I grytor
 • I bakning, både av bröd och kakor
 • I raw godis i stället för jordnötssmöret eller kokosolja
 • I smoothien
 • Blanda i glass (smaksättningar längre ned i inlägget)
 • I gröten
 • I raw choklad tex mina hasselnötstryfflar i ställer för hasselnötssmör. sök på tryfflar på bloggen.

recept på kokossmör

Vill du smaksätta ditt recept på kokossmör, så kan du exempelvis göra det med honung eller vaniljextrakt. För en chokladvariant tillsätt två matskedar honung och 1 matsked ekologisk kakao.

recept på kokossmör

Gillade du mitt recept på kokossmör, så kan jag tipsa om min kategori för rawfood, där du hittar massor av härliga recept och ännu mer växtbaserad inspiration.

Vill du läsa mer om växtbaserad man och klimatpåverkan?

Ha en fantastisk dag!

 

 

Lämna ett svar