nyttig nutella med dadlar och choklad

vego nutella nyttig

Åh, nutella…kan man göra nyttig nutella ? Ja såklart. Det är den krämiga hasselnötssmaken jag vil åt. Den och den härliga konsistens som dessa nötter bjuder på. Jag köper / äter aldrig ”riktig” nutella, alltså sådan som man köper i butik. Bara massa socker i det, och extremt lite hasselnötter. Nej usch, det hoppas jag att inte ni heller gör. Det är bara ofräscht. 

Om ni ändå ska unna er något sött, låt det också vara bra för dig! Låt det dessutom vara veganskt!

Olika typer av hemgjort nötsmör är SÅ gott i morgonsmoothien, men även på kvällsmackan.

Då var det dags för påsk alldeles snart då. Jag är en högtidsjunkey och njuter i fulla drag. För mig blir det landet och lugnet det ger. Stjärnhimmel och långa promenader. Jag hoppas att även du får lugn och ro. Det är så viktigt att kunna slappna av och känna återhämtning. Syssla med sådant som får dig att glömma tid och rum. 

För mig kan det hadla om långa promenader, spel, matlagning, absolut tystnad tex.

Ser ni de underbara tomaterna som är med på bilden. Jag älskar formen och färgerna på dem, och blotta åsynen av dem gör mig glad. Hoppas an ni känner samma. De bara måste få vara med på bild helt enkelt. Om någon har ett bra förslag på vad jag ska laga av tomaterna, så hör av er.

 

Du vet väl att du kan gilla och följa vegohimlen både på Instagram och på Facebook ?

 

Nyttig nutella – du behöver:

200 g hasselnötter

2 msk kokosolja

2 msk lönnsirap

2 msk kakao

3 msk mandlmjölk eller vatten ( spara lite, så att du kan justera konsistensen om du tycker att det är för tjock)

5 st blötlagda dadlar

1 nypa havssalt

vego nutella nyttig

Vegansk nutella – steg för steg:

  1. rosta hasselnötter i en torr stekpanna. 
  2. Blötlägg dadlarna i ett par timmar. I bland kan det bli mycket kortare för mig.
  3. Försök att få bort en del av skalet genom att gnugga nötterna i en kökshanduk
  4. Lägg i nötterna ihop med kokosoljan i en mixer och mixa till en smet
  5. I med resten och kör på tills allt är ordentligt blandat.
  6. Späd eventuellt med mer mjölk om du vill

nyttig nutella

Hur krämig, och hur härliga färger på tomaterna…

 

nyttig nutella vegansk

Om du gillade mitt recept på nyttig nutella så kommer ännu mer inspo här under min kategori RAW.

Lycka till / Kamilla

 

 

 

Lämna ett svar