lyxig vegetarisk förrätt – två varianter

lyxig vegetarisk förrätt

Lyxig vegetarisk förrätt. Färgsprakande och välsmakande. Krämig getost går så fint ihop med smaken av päron och tomat. Här jobbar jag med två olika varianter just eftersom jag är ute efter den där festliga, glada och lyxiga känslan. Finmiddag möter party, exakt där vill jag vara med den här härliga förrätten. Hoppas att ni gillar den.

Jag finns på Facebook och Instagram, följ mig gärna där!

lyxig vegetarisk förrätt

Lyxig vegetarisk förrätt med sötpotatis och aubergine:

4 personer

1 sötpotatis

1 aubergine

1 fintärnad rödlök

1 ask körsbärstomater

1 tärnat päron

ca 4 skivor getost

1 kruka koriander eller spenat för dig som inte gillar koriander

oivolja

1 msk fond, vegetarisk eller brynt scharlottenlök

havssalt

olivolja

150 g champinjoner

1 klyfta vitlök

lyxig vegetarisk förrätt
Lyxig vegetarisk förrätt

Så här gör du en lyxig vegetarisk förrätt:           

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skiva Auberginen och sötpotatis i ca 1 cm tjocka skivor
  3. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja och lite havssalt
  4. In i ugnen och låt stå tills de blivit mjuka, ca 30 minuter.
  5. Skiva och stek champinjoner i olivolja tillsammans med vitlök och lite fond. Har du vitlökspuré, så använd den. Jag älskar att jobba med vitlökspuré. Brukar finnas i asiatiska butiker.
  6. Låt puttra och bli mjuka.
  7. Dela körsbärstomater på mitten och förbered all annan topping.
  8. När sötpotatis och aubergine är mjuka, lägg på topping och skjutsa in i ugnen igen  i ca 10 minuter, servera genast. Jag brukar lägga lite olika topping på olika skivor, för att få en härlig och generös känsla vid servering. Men det där gör du som du vill med.

 

lyxig vegetarisk förrätt

Jag vill slå ett slag för vitlökspuré som jag nämnde lite tidigare. Det är så fantastiskt att laga mat med av fler anledningar. Först och främst är det bara att sticka ned en tesked och sleva upp. Men det bästa är nog ändå att smaken blir bra direkt. Ni vet ju hur smaken av vitlök ofta kommer till sin rätt dagen efter att rätten är lagad. Med vitlökspuré kommer den fram direkt. Jag köper min viltlökspuré i asiatiska butiker och de heter ofta minced garlic och finns i olika märken har jag sett. 

Perfekt i denna lyxiga vegetariska förrätt.

Vill du ha tips på fler förrätter, så finns det här.

Lämna ett svar