Lättlagad och jättegod förrätt med aubergine. Ta fram Chevreosten ca 30 minuter innan, så blir den sådär alldeles härligt krämig i konsistensen. Det här är vad jag kallar en härlig start på en riktigt mysig kväll. Denna förrätt med aubergine går garanterat hem på bjudningen. Hoppas att ni njuter lika mycket av helgen om jag gör!
Följ gärna Vegohimlen på Instagram, där jag heter Vegohimlens.
En förrätt med aubergine gör du så här:
Till två personer
Olivolja till stekning
2 små eller en stor Auberginer
Örtsalt
ca 100 g Chevreost
50 gram Pinjenötter
1 näve färsk Koriander
Honung eller agavesirap till toppingen
Skiva Auberginen, och stek den i Olivolja tills den mjuknat och fått en härlig konsistens med lagom tuggmotstånd. Du kan redan nu krydda med lite örtsalt.
Lägg upp på ett fat och toppa med ost, Pinje, Koriander och sist honung eller agave.
Vackert!! |
Vill du ha fler recept på härlig vegomat, så finns det här!
Såååå djeeefla gött / Vegohimlen