En krämig tofugryta till middag kanske? Härlig och riktigt fräsch vardagsmat skulle jag säga. Det är något visst med stekt purjolök i grytor som jag bara älskar. Jag älskar konsistensen, smaken och doften när den steks i pannan. I love purjolök. Kan man säga så ?
Det må vara sommar, men det hindrar inte mig från att göra goda grytor. Det lagar jag gärna året runt.
Snart är det semester, eller så känns det i alla fall. Det är så mycket röda dagar nu, och helt plötsligt är det midsommar.
Jag kommer att spendera väldigt mycket tid i sommar med hästar och ridning. Det ska bli SÅ mysigt, jag älskar dessa vackra varelser. De är både mäktiga och magiska i mina ögon. Det blir i alla fall tre veckor med väldigt mycket ridning för mig i sommar.
Laga någonting riktigt gott till någon du tycker om i kväll, använd gärna sökfunktionen högst upp till höger på denna sida för att hitta inspiration.
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Facebook och Instagram?
Krämig tofugryta med grönsaker – du behöver:
Till 4 pers
Olja till stekningen
2 stora rivna morötter
1 finhackad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
ca 2 dl havregrädde
1 buljongtärning ( vegetarisk)
ca 200 g tofu. (Jag använde fritterad)
salt och peppar
2 matskedar citronsaft
Ris till 4 personer
Krämig tofugryta med grönsaker – steg för steg:
- Hetta upp en stekpanna med olja
- Låt vitlök, purjolök och morötter steka på svag värme och mjukna.
- I med grädde och buljongtärning. Låt sjuda ihop.
- Skär tofun i tärningar och lägg i, blanda i citronsaften.
- Smaka av med salt och peppar
- Servera med ris.
Tyckte du om mitt veganska recept på krämig tofugryta? Ja, men då kommer du att älska mina små tips nedan:
Marockansk kikärtsgryta med saffransris
Härlig vegansk gryta med blomkål
Ha en riktigt härlig vecka nu alla vegoälskare!!
/K