Immunshots med Morot och Mango

Immunshots med Morot och Mango

Immunshots är ett måste nu när folket nyser och snörvlar till höger och vänster. På tunnelbanan, i hissen, i kön på affären. Överallt snörvlas och hostas det. Jag är alltid speciellt noga med att dricka en immunshot ofta i dessa tider före jul.

Tyvärr är det många som är stressade och pressade innan jul, vilket inte direkt bidrar till att hålla sig frisk.

Själv brukar jag försöka skärma av mig från all stress, jag tänker att det inte spelar någon roll om jag stressar, eftersom inget blir bättre av det. Vi människor tror att vi kan kontroll på allt, och det skapar stress.  Jag tror att kontroll är en illusion, så är det med den saken.

 

Jag har några olika recept på immunshots som jag varvar, men måste ändå säga att detta är favoriten. Speciellt när jag väljer att pressa ur saften ur mandarinen och inte köra den i mixern som den är. Men det där väljer du själv vad som passar dig bäst.

Denna immunshot är egentligen lite mer som en smoothie, då den blir tjockare i konsistensen, men är också ganska koncentrerad, så att du inte behöver bälja i dig litervis, utan att det räcker med en liten shot.

 

Till två stora eller fyra små shots behöver du:

2,5 dl fryst mango

saften från 2 pressade mandariner eller släng i dem hela om du vill.

1 skalad morot, skivad i mindre delar

2,5 dl mandelmjölk

1-2 cm färsk, skalad ingefära.

1 tesked gurkmeja

  1. Blanda allt i en mixer och kör tills du fått en jämn smoothie.

Det blir en så härligt glassig konsistens när man använder frysta bär. Gillar du mycket ingefära så är det ju bara att ta ännu mer. Jag älskar det. Känner mig friskare bara av att sniffa lätt på en bit färsk ingefära.

Du vet väl att du kan följa mig på både Facebook och Instagram ?

Jag dricker detta flera dagar i veckan under höst och vintersäsongen. Men man får inte glömma att det är viktigt att vardagsmotionera, och att komma upp i puls ordentligt ett tag varje vecka. Kroppen är gjord för att röra på sig. Så alla kontorsråttor ( inklusive jag själv) glöm inte att komma ut och rör på er!!

Här finns fler härliga drycker!

Här hittar du en hel kategori med raw recept.

Kram och trevlig helg / Vegohimlen

Immunshots med Morot och Mango
Immunshots med Morot och Mango

 

Lämna ett svar