Raw food bollar med Julsmaker

Raw food bollar är gjorda på ingredienser som inte värms eller processas på annat sätt. Begreppet raw har spritt sig och blivit en livsstil här i Sverige.

Själv gillar jag verkligen inte alls tanken på att äta mat som jag inte har någon aning om vilka kemiska beteckningar den innehåller, och vilka effekter det får på mig själv och andra. Den tanken blir allt viktigare i mina resonemang kring mat.

Dock skulle jag nog ha svårt att leva på raw food 100 %.  Både på grund av att det är svårt att upprätthålla och väldigt utmanande när fantasin tryter.

Men dessa saftiga, smakrika och juliga raw food bollar kan jag glufsa i mig rimligt stora mängder av. De smakar verkligen jul också!!

Den härligt röda färgen på rawfoodbollarna kommer från krossade gojibär. Lite fiffigt va? Du vet väl att Vegohimlen finns att följa både på Facebook och här finns @vegohimlens på instagram 

Smakkombinationerna i dessa Raw food bollar är jag riktigt nöjd med, jag fick laga dem några gånger för att verkligen få till balans i smaken. Detta blev en succe på mitt glöggmingel.

Jag upplever att vi är på väg mot en ny tid när det gäller mat. Människor blir mer och mer mån om vad det stoppar i sig efter devisen ”du är vad du äter”.

På samma gång som människor upptäcker att nyttigt inte behöver vara lika med tråkigt eller smaklöst. det är ju faktiskt bara vår egen fantasi som sätter gränser för hur vi kan laborera med både smaker och matupplevelser.

Så här gör du Raw food bollar med julsmaker:

Ca 10 st:

2,5 dl mandlar

2 dl russin

1 matsked jordnötssmör

1 matsked kakao

1 tesked kanel

1 nypa havssalt

1/2 matsked krossade chiafrön

1 matsked agavesirap, dadelsirap eller honung.

1 matsked saft från en mandarin

1/2 dl gojibär till rullningen

 

  1. Mixa gojibären och sprid ut på en tallrik.
  2. kör resten av ingredienserna i en mixer
  3. Rulla till bollar och rulla sedan i de krossade gojibären.

Servera till glöggminglet. Jag lovar dig att du kommer att mötas av ett eller annat höjt ögonbryn. Då i en positiv bemärkelse såklart 🙂

Här kommer mer inspiration till att göra raw godis!

Rawfood bollar med timjan

Rawfoodbollar med aprikos och mango

Här finns en hel kategori med raw snacks om du gillar raw godis och juicer mm

Ha en fantastisk dag / Vegohimlen

Lämna ett svar