godaste gröten gjord på jordgubbar och banan

godaste gröten i världen

Här har du den godaste gröten. Tar 1 minut att röra ihop och den är krämig och ljuvlig. Passar som frukost eller lätt lunch eller mellanmål. Du kan variera med olika bär och smaker. Glutenfri, raw, vegansk och allt du kan önska. Ljuvlig smak och konsistens. Älskar !!

Det bästa med att komma hem från semestern är att återförenas med sådant som man är svårt att ta med sig . Tex min mixer. Älskar min Blendtec, men det är inget som jag packar ned och tar med mig.

Jag fick nöja mig med en helt annan mixer, som dessutom svek och gick sönder mitt i sommaren när jag var fulladdad med jordgubbar och hallon. I stället för de smoothies som jag planerat att göra, fick det bli pajer, sen är ju bär fantastiskt gott i sallader också. Antioxidantfest!

Vet ni hur mycket bananer det här hushållet köper och förbrukar? Sjukt mycket. Bananer är den bästa och mest användbara frukten. Jag kan känna mig lite smått skyldig, eftersom bananer ändå fraktas ganaksa långt för att nå fram till oss, sedan har jag inte alls läst på om bananodlingar (skäms) och dess miljöpåverkan. Måste göra det 🙂

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Instagram (@vegohimlens)  och på Facebook. Hoppas att vi ses där!

godaste gröten i världen

 

Godaste gröten – detta behöver du

2 portioner

4 mogna, skalade bananer

4 dl jordgubbar. Tinade eller färska

2 generösa skedar jordnötssmör

1 tsk lönnsirap (valfritt men ljuvligt)

godaste frukostgröten

Godaste gröten – steg för steg

  1. Lägg allt i en bunke och mosa ihop 
  2. Fördela i två skålar, dekorera eventuellt med lite jordgubbar,
  3. Servera

godaste gröten

Om du gillade mitt recept på den godaste gröten, så kommer du att älska min frukostkategori. 

Ta hand om er godingar /K

 

Lämna ett svar